طرز تهیه نان چرب (نون چربی) ، معروف ترین ناهار عروسی دزفول و شوشتر

به گزارش مجله پیکورو، نون چرب، نان چرب یا نون چربی، یکی از غذاهای خوشمزه و مجلسی دزفولی و شوشتری است که در زمان های قدیم، در مراسم سنتی، جشن ها و عروسی های دزفولی ها و شوشتری ها سرو می شده است. این با نان محلی، نان لواش یا تافتون تنوری سرو می گردد. استفاده از گوشت و نخود در این غذا، آن را بسیار خوشمزه و لذیذ می نماید. این غذای نونی را می توانید به عنوان درست کنید چون برای وعده شام یک غذای نسبتا سنگین است. در این مقاله از در ما طرز تهیه نان چرب سنتی به روش دزفولی و شوشتری و نکات تهیه و خوشمزه شدن نون چربی را به شما آموزش خواهیم داد.

طرز تهیه نان چرب (نون چربی) ، معروف ترین ناهار عروسی دزفول و شوشتر

مواد لازم برای تهیه نان چرب دزفولی و شوشتری (برای 4 نفر)

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
گوشت گوسفند400 گرم
نخود آبگوشتی2 لیوان فرانسوی دسته دار
دنبه100 گرم
پیاز (برای پیاز داغ)1 عدد بزرگ
کشمش پلویینصف لیوان فرانسوی دسته دار
پودر دارچین1 قاشق چای خوری
زعفران (دم نموده غلیظ)به میزان لازم
روغن (حیوانی یا سرخ کردنی)به میزان کافی
زردچوبه، نمک و فلفل سیاهبه میزان لازم
نان (لواش یا تافتون)به میزان لازم

مدت زمان آماده سازی و استراحت مواد: 8 تا 12 ساعت

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت نون چربی: 2 تا 3 ساعت

مراحل طرز تهیه نون چرب شوشتری

نان چرب یا به قول خودشان نونی چربی یکی از غذاهای اصالتا خوزستانی است که در شهرهای دزفول و شوشتر هواداران زیادی دارد. شما هم می توانید این غذای لذیذ را در خانه درست کنید. در ادامه طرز تهیه نان چرب دزفول و شوشتر را به صورت مرحله به مرحله دنبال کنید.

مرحله اول: مواد نون چربی را آماده کنید

در ابتدا برای تهیه نان چرب دزفولی یا شوشتری، نخودها را پاک کنید و با آب بشویید. نخودها را در یک کاسه بریزید و روی آنها را آب بریزید، در حدی که نخودها را بپوشاند. یک شب تا صبح یا به مدت 12 ساعت نخودها را بخیسانید تا نفخ آنها گرفته گردد و نرم تر شوند. در این مدت، 2 تا 3 بار آب زردی را که از نخودها خارج می گردد، دور بریزید و با آب تمیز، جایگزین کنید.

در صورت تمایل می توانید انواع حبوبات مثل نخود را از فروشگاه های به روش های خرید یا اینترنتی تهیه کنید.

مرحله دوم: پوست نخودها را بگیرید

نخودها را بعد از خیساندن، آبکش کنید. نخودها را روی پارچه بریزید و یک لایه پارچه را روی نخودها بیندازید. سپس با پشت لیوان روی پارچه بچرخانید، طوری که پوست نخودها سست شده و راحت تر جدا گردد. با دست پوست نخودها را بگیرید و جدا کنید. سپس نخودها را از وسط نصف کنید و کنار بگذارید.

مرحله سوم: گوشت را با پیاز و ادویه ها تفت دهید

برای آغاز آشپزی، گوشت گوسفندی را بشویید و خرد کنید. دنبه ها را هم درشت خرد کنید. پیاز را پوست بگیرید و به صورت خلالی باریک یا نگینی ریز خرد کنید. در یک قابلمه میزانی روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا روغن داغ گردد. سپس پیازها را در قابلمه بریزید و تفت دهید تا سبک و شیشه ای گردد. بعد گوشت ها را در قابلمه بریزید و تفت دهید تا رنگ آنها عوض گردد.

برای خرید گوشت گوسفندی، پیاز داغ آماده و روغن سرخ کردنی می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری یا اینترنتی اقدام کنید.

مرحله چهارم: نخود را به گوشت و پیاز اضافه کنید

بعد از تفت خوردن گوشت، نخودهای نصف شده را هم در قابلمه بریزید و با پیاز و گوشت ها کمی تفت دهید. این کار باعث خوشمزه تر شدن غذا می گردد. دنبه ها را هم به قابلمه بیفزایید و یک تفت کوچک دهید.

سپس زردچوبه، دارچین و فلفل سیاه را اضافه کنید. یکی، 2 دقیقه بعد، به مقدار 3 تا 4 لیوان دسته دار فرانسوی، آب جوش در قابلمه بریزید و درب قابلمه را بگذارید. شعله را کم کنید تا گوشت بپزد و نرم گردد.

شما می توانید انواع ادویه های معطر غذا را به روش های خرید حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های بخرید.

مرحله پنجم: کشمش ها را تفت دهید

در حین پختن گوشت و لپه، کشمش ها را در یک کاسه با میزانی آب بخیسانید. سپس آن را آبکش کنید و اجازه دهید آب اضافی خود را از دست بدهد. کشمش ها را کنار بگذارید. در یک تابه، میزانی روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ گردد.

سپس کشمش ها را در تابه بریزید و چند ثانیه تفت دهید و از تابه بیرون بیاورید. کشمش ها نباید زیاد سرخ شوند چون می سوزند و تلخ می شوند. بعد از تفت دادن، کشمش ها را کنار بگذارید.

برای خرید کشمش پلویی می توانید با خرید اینترنتی یا حضوری از فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله ششم: مایه نان چرب را درست کنید

بعد از اینکه گوشت، پخت و نخودها نرم شدند، نمک غذا را اضافه کنید. حدود 5 تا 10 دقیقه دیگر صبر کنید تا نمک به خورد غذا برود. شعله گاز را خاموش کنید. دنبه ها را از قابلمه بیرون بیاورید و در یک تابه بریزید. با پشت قاشق، دنبه ها را له کنید. به مقدار یکی، دو ملاقه از سس گوشت و نخود را در تابه بریزید و هم بزنید.

انواع نان را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.

مرحله هفتم: نون چربی را سرو کنید

یک طرف نان تافتون یا لواش را به مایه دنبه و سس گوشت و نخود آغشته کنید. نان های آماده شده را در ظرف سرو بگذارید. روی نان را میزانی از نخود و گوشت پخته شده و کشمش سرخ شده بریزید. نان چرب را با سبزی خوردن، یا دلخواه سرو کنید.

نکات مهم در طرز تهیه نان چرب دزفولی و شوشتری

  • طرز تهیه نون چرب شوشتری با مرغ مشابه طرز تهیه نان چرب با گوشت است، با این تفاوت که در تهیه آن به جای گوشت گوسفندی از سینه مرغ بدون استخوان استفاده می گردد. گوشت مرغ را به روش های خرید حضوری یا اینترنتی می توانید از فروشگاه های بخرید.
  • برای تهیه نان چرب، از گوشت بدون استخوان بهره ببرید یا در صورت استفاده از گوشت با استخوان، بعد از پخت گوشت ، استخوان ها را به طور کامل جدا کنید.
  • شما می توانید در طرز تهیه نان چرب از به جای نخود از لپه بهره ببرید یا ترکیب نخود و لپه را در آن به کار ببرید.
  • بهتر است لپه و نخود خیس خورده و نرم شده را ابتدا در تابه با میزانی روغن تفت دهید. این کار باعث می گردد لپه یا نخودها، ظاهر خود را بیشتر حفظ نمایند و له نشوند.
  • در بعضی دستورهای پخت نون چرب، به جای کشمش می توانید از آلو خورشتی بهره ببرید. در این روش تهیه، آلو خورشتی ها را در میزانی آب بخیسانید و هسته آنها را بگیرید. سپس در 30 دقیقه پایانی پخت غذا، آلوها را به قابلمه اضافه کنید تا نرم شوند. آلو خورشتی را به روش های حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های می توانید بخرید.
  • به جای پودر دارچین می توانید یک چوب دارچین را با گوشت و نخود بپزید و بعد از پخت، چوب دارچین را بیرون بیاورید.
  • نون چرب، به خاطر استفاده از دنبه و روغن حیوانی در تهیه آن، بسیار چرب است. به همین دلیل نباید در خوردن آن زیاده روی کنید چون چربی زیاد آن، کلسترول خون را بالا می برد.
  • در زمان سرو نان چرب، می توانید یک پیاز را خرد کنید و با روغن تفت دهید. سپس میزانی از سس گوشت را با پیاز مخلوط کنید. به جای مخلوط دنبه و سس گوشت، نان را در سس گوشت و پیاز بزنید.

فوت و فن های خوشمزه شدن نان چرب

نون چرب با چه نانی سرو می گردد؟

برای تهیه نان چرب معمولا از نان تافتون و نان لواش تنوری استفاده می گردد. شما می توانید از انواع نان دلخواه مثل نان سنگک یا نان بربری هم بهره ببرید.

نون چرب با چه گوشتی درست می گردد؟

در تهیه نان چرب، در اصل از گوشت گوسفندی بدون استخوان استفاده می گردد ولی می توانید نون چرب را با مرغ هم تهیه کنید.

محصولات مرتبط

لیمو عمانی مرغوب بسته سلفونی 120 گرمی آذوقه

34,900 تومان 49,900 تومان 30% تخفیف

آلو بخارا 400گرم سلفون

110,900 تومان 140,000 تومان 21% تخفیف

کشمش پلویی 450 گرمی گلستان

110,900 تومان 140,000 تومان 21% تخفیف

زعفران نیم گرمی نوین زعفران

97,900 تومان 132,000 تومان 26% تخفیف

نمک تصفیه شده خوراکی یددار سلفونی 1000گرمی فردینه

10,900 تومان 12,900 تومان 16% تخفیف

پودر دارچین پت 80 گرمی فامیلا

41,900 تومان 45,900 تومان 9% تخفیف

زردچوبه 75 گرمی

54,700 تومان 55,000 تومان 1% تخفیف

زعفران دو گرمی نوین زعفران

299,000 تومان 445,000 تومان 33% تخفیف

پودر فلفل سیاه پت 80 گرمی فامیلا

94,900 تومان 99,900 تومان 5% تخفیف

پیاز سرخ شده خلال 300 گرم لاریج سار

172,900 تومان 175,000 تومان 1% تخفیف

روغن نیمه جامد 5 کیلویی اویلا

293,900 تومان 321,500 تومان 9% تخفیف

روغن حیوانی ممتاز 450 گرم نیک منش

326,900 تومان 385,000 تومان 15% تخفیف

روغن آفتابگردان 2700 گرمی فامیلا

149,900 تومان 160,700 تومان 7% تخفیف

روغن مایع سرخ کردنی بدون پالم810گرمی رعناکتابی

54,400 تومان 55,000 تومان 1% تخفیف

نخود دستچین ایرانی فردینه 800گرمی

75,900 تومان 90,500 تومان 16% تخفیف

نخود بسته سلفونی 900 گرمی آذوقه

104,900 تومان 113,900 تومان 8% تخفیف

منبع: افق کوروش
انتشار: 15 مرداد 1403 بروزرسانی: 15 مرداد 1403 گردآورنده: picoro.ir شناسه مطلب: 2298

به "طرز تهیه نان چرب (نون چربی) ، معروف ترین ناهار عروسی دزفول و شوشتر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه نان چرب (نون چربی) ، معروف ترین ناهار عروسی دزفول و شوشتر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید