طرز تهیه خورش لوبیا سبز غلیظ و لعابدار با 11 نکته مهم و کلیدی

به گزارش مجله پیکورو، خورش لوبیا سبز یکی از خوش عطر و ساده ایرانیه که به خاطر طعم ملایم لوبیا سبز و ترکیبش با گوشت، طرفدارای زیادی داره. وقتی این خورش رو با گوشت تکه ای درست می کنیم، بافت و مزه گوشت بهتر حس می شه. این خورش نه تنها برای وعده های روزمره مناسبه، بلکه به خاطر رنگ و لعابش می تونه گزینه خوبی برای سفره مهمونی باشه. استفاده از لوبیا سبز تازه و گوشت باکیفیت، همراه با پیاز داغ و ادویه های گرم ایرانی، طعمی دلنشین و اصیل به غذاتون می ده، به طوری که کنار برنج ایرانی یک وعده کامل و مقوی رو فراهم می کنه. در این مقاله از در ، ما طرز تهیه خورش لوبیا سبز رو بهتون آموزش میدیم.

طرز تهیه خورش لوبیا سبز غلیظ و لعابدار با 11 نکته مهم و کلیدی

طرز تهیه خورش لوبیا سبز در یک نگاه

برای تهیه خورش لوبیا سبز مجلسی، اول لوبیاها را بشورید، سر و رشته کنارش را بگیرید و به قطعات دو بند انگشت ببرین. گوشت را به تکه های هم اندازه خرد کنید، بشوئید و آب اضافه اش را در آبکش بگیرید. پیازهای خرد شده را با روغن تفت بدید تا طلایی بشه، بعد گوشت را با زردچوبه اضافه نموده و خوب تفت بدید.

رب گوجه رو بریزید و کمی تفت بدید، سپس گوجه های خرد شده و لوبیا را اضافه نموده و چند دقیقه با مواد مخلوط کنید. آب جوش و ادویه ها را اضافه کنید و خورش رو حدود یک ساعت روی حرارت ملایم بپزید. در سرانجام لیمو عمانی یا آبلیمو رو به همراه نمک اضافه کنید. سیب زمینی های خلالی را سرخ کنید و روی خورش بچینید و همراه برنج سرو کنید.

برای خوندن اندازه مواد اولیه، جزئیات و مراحل طرز تهیه خورش لوبیا سبز با گوشت تکه ای ادامه مطلب رو بخونید.

مواد لازم برای تهیه خورش لوبیا سبز با گوشت

مواد اولیهاندازه مورد احتیاج
گوشت خورشتی (گوساله یا گوسفند)400 گرم
لوبیا سبز300 گرم
پیاز (برای پیاز داغ)2 عدد میانه
گوجه فرنگی رسیده3 عدد میانه
رب گوجه فرنگی3 قاشق غذاخوری
سیب زمینی2 عدد میانه
روغن سرخ کردنیبه اندازه کافی
آب جوشحدود 1/4 لیوان فرانسوی دسته دار
آب جوشحدود 4 لیوان فرانسوی دسته دار
نمک1 قاشق چای خوری
فلفل سیاه (تازه آسیاب شده)نصف قاشق چای خوری
زردچوبه1 قاشق چای خوری
دارچین و پودر لیموعمانینوک قاشق چای خوری
آبلیمو یا لیموعمانی2 لیمو عمانی یا 2 قاشق آبلیمو
برنجبرای سرو با خورش لوبیا سبز

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 15 دقیقه

مدت زمان لازم برای تهیه خورش لوبیا سبز: 75 دقیقه

مراحل طرز تهیه خورش لوبیا سبز مجلسی (روش اول)

خورش لوبیا سبز مجلسی با پخت آرام و ترکیب مرحله به مرحله مواد، طعمی هماهنگ و بافتی لطیف پیدا می کنه. با رعایت زمان بندی درست و تفت کامل رب و گوشت، رنگ و عطر این خورش به برترین حالت خودش می رسه.

مرحله اول: لوبیا سبز رو آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه خورش لوبیا سبز، لوبیا سبزها رو داخل آب سرد بریزید و خوب بشویید تا هرگونه خاک یا گرد و غبار از بین بره. انتهای هر لوبیا رو با چاقو یا دست کوتاه کنید و رشته های کناریش رو جدا کنید تا خورش بافت لطیف تری پیدا کنه.

بعدش لوبیاها رو در اندازه حدود دو بند انگشت برش بزنید. بهتره این کار رو روی تخته تمیز و با چاقوی تیز انجام بدید تا برش ها صاف و مرتب باشن، چون ظاهر خورش مجلسی تر میشه.

مرحله دوم: سایر مواد اولیه خورشت رو آماده کنید

گوشت رو به تکه های یکنواخت تقسیم کنید تا همه قسمت ها به یک اندازه بپزن و خشک نشن. بعد از خرد کردن، تکه های گوشت رو داخل آب سرد بشویید تا هرگونه خونابه و ذرات اضافی از بین بره، سپس اون ها رو داخل آبکش بذارید و چند دقیقه صبر کنید تا آب اضافه شون کاملاً خارج بشه.

گوجه فرنگی ها رو با روش بلانچ (یک دقیقه در آب جوش بذارید) پوست بگیرید و به شکل نگینی ریز خرد کنید. پیازها رو آماده نگه دارید. سیب زمینی ها رو هم برای تزئین روی خورش به خلال یا نوارهای باریک ببُرید و داخل آب سرد قرار بدید تا نشاسته شون خارج بشه و موقع سرخ شدن ترد و طلایی بمونن.

اگر از لیمو عمانی استفاده می کنید، قبل از انداختن داخل خورش چند سوراخ کوچک روی پوستش ایجاد کنید تا عطرش آزاد بشه اما تلخی زیادی وارد خورش نکنه

شما می تونید گوشت گوسفند، گوشت گاو و گوساله و لیمو عمانی رو به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله سوم: پیازها رو خرد کنید و تفت بدید

پیازها رو نگینی ریز خرد کنید و داخل قابلمه ای که برای پخت خورش در نظر گرفتید با کمی روغن مایع بریزید. حرارت رو میانه نگه دارید و مدام هم بزنید تا رنگ پیاز تغییر کنه و طلایی روشن بشه. این مرحله پایه عطر خورش رو می سازه، پس عجله نکنید و صبر کنید تا روغن کاملاً به پیاز نفوذ کنه و بوی خوبی بلند بشه.

شما می تونید پیاز داغ آماده و روغن سرخ کردنی رو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله چهارم: گوشت رو با پیاز و زردچوبه تفت بدید

در ادامه طرز تهیه خورش لوبیا سبز با گوشت تکه ای، تکه های گوشت رو به پیاز اضافه کنید و همراه زردچوبه خوب هم بزنید. حدود 5 تا 7 دقیقه تفت بدید تا تمام سطح گوشت تغییر رنگ بده و کمی خودش رو جمع کنه. این کار علاوه بر خوش رنگ کردن خورش، باعث میشه گوشت در طول پخت، عطر و مزه بهتری داشته باشه و آبش در خورش آزاد نشه.

شما می تونید زردچوبه رو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله پنجم: رب گوجه رو اضافه و کامل تفت بدید

رب گوجه رو داخل قابلمه بریزید و با گوشت و پیاز مخلوط کنید. حدود دو دقیقه روی حرارت میانه تفت بدید تا خامی رب کامل گرفته بشه و رنگش باز و شفاف بشه. این مرحله مهمه چون باعث ایجاد رنگ قرمز خوشایند و طعم ماندگار در خورش میشه.

شما می تونید رب گوجه فرنگی رو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله ششم: لوبیا سبز و گوجه خرد شده رو اضافه کنید

حالا لوبیاهای خرد شده و گوجه های نگینی رو اضافه کنید. حدود 3 تا 4 دقیقه با مخلوط گوشت و رب تفت بدید تا طعم ها به هم آشنا بشن و بوی خامی لوبیا کاملاً بره. این تفت اولیه یاری می کنه لوبیا سبزها بعد از پخت شکل شون رو حفظ کنن و وا نرن.

مرحله هفتم: آب جوش و ادویه ها رو اضافه کنید

حالا وقتیه که خورش رو وارد مرحله پخت اصلی کنید. آب جوش رو به قابلمه اضافه کنید تا تمام مواد کاملاً در آب غوطه ور باشن و جایی از گوشت یا لوبیا خشک نمونه. اضافه کردن آب جوش باعث میشه روند پخت بدون شوک حرارتی انجام بشه و گوشت سریع تر نرم بشه. فلفل سیاه، و اندازه کمی پودر دارچین یا پودر لیمو عمانی رو اضافه کنید تا عطر خورش شکل بگیره.

شما می تونید فلفل سیاه، پودر دارچین و پودر لیمو عمانی رو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله هشتم: خورش لوبیا سبز رو بپزید

حرارت رو کم کنید و در قابلمه رو نیمه باز بذارید تا بخار خارج بشه و خورش روی حرارت ملایم، حدود یک ساعت آهسته بجوشه؛ این زمان باعث میشه گوشت کاملاً نرم و طعم خورش جا افتاده بشه. بهتره هر 15 دقیقه یک بار خورش رو هم بزنید و در صورت کم شدن آب، کمی آب جوش اضافه کنید تا مواد نسوزن.

مرحله نهم: لیمو عمانی یا آبلیمو و نمک رو اضافه کنید

لیمو عمانی رو در 15 دقیقه سرانجامی پخت به خورش اضافه کنید. در صورتی که آبلیمو تازه رو ترجیح می دید، بهتره همین زمان بریزید تا عطر و ترشی ملایمش باقی بمونه. بعد از اضافه کردن لیمو یا آبلیمو، حتماً مزه خورش رو تست کنید. نمک رو هم در همین مرحله به خورش لوبیا سبز اضافه کنید.

شما می تونید نمک و آبلیمو رو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله دهم: سیب زمینی ها رو سرخ و برای تزئین آماده کنید

سیب زمینی هایی که از قبل در آب سرد نگه داشتید رو خارج کنید و با یک دستمال تمیز خشک کنید تا روغن موقع سرخ کردن پاشیده نشه. اون ها رو داخل روغن داغ با حرارت میانه رو به بالا سرخ کنید تا همه طرفشون طلایی و ترد بشه. برای موندگاری تردی تا زمان سرو، می تونید سیب زمینی ها رو روی توری یا دستمال کاغذی آشپزخونه بذارید تا روغن اضافه شون گرفته بشه.

سیب زمینی خلالی منجمد رو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله آخر: خورش لوبیا سبز رو سرو کنید

وقتی گوشت کاملاً پخت، لوبیاها نرم اما سالم موندن و آب خورش کمی غلیظ شده، حرارت رو خاموش کنید. خورش رو داخل ظرف سرو گود بریزید. سیب زمینی های سرخ شده رو روی خورش بچینید و کنار یا سر سفره بیارید و سرو کنید. بذارید. بهتره این خورش رو همون روز سرو کنید تا عطر مواد تازه در برترین حالت باقی بمونه.

شما می تونید انواع برنج ایرانی و خارجی رو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

روش تهیه خورش لوبیا سبز با هویج (روش دوم)

خورش لوبیا سبز با هویج در اصل همون دستور معمولی خورش لوبیا سبزه که فقط هویج رو بهش اضافه می کنید تا رنگ و مزه ش مجذوب کننده تر بشه. هویج رو می تونید خلالی یا حلقه ای ببُرین، بشوئید و همراه لوبیا سبز تفت بدید یا بعد از اضافه کردن آب جوش، بندازین داخل خورش تا بافتش نرم ولی له نشه.

این کار کاملاً سلیقه ایه و در روند اصلی پخت تغییر زیادی ایجاد نمی کنه، فقط خورش رو خوش رنگ تر و کمی شیرین تر می کنه و موندگاریش هم مثل نسخه بدون هویجه.

دستور تهیه خورش لوبیا سبز با لپه (روش سوم)

خورش لوبیا سبز با لپه همون پایه همیشگی خورش لوبیا سبزه که فقط لپه رو بهش اضافه می کنید تا طعمش کمی متفاوت و غلیظ تر بشه. لپه رو باید قبل از پخت، چند ساعت بخیسانید و بعد بشورید تا نفخش گرفته بشه و موقع پخت سریع تر نرم بشه. می تونید لپه رو ابتدای پخت، همراه گوشت و پیاز تفت بدید یا بعد از اضافه کردن آب جوش و ادویه ها بریزید تا با خورش هم زمان بپزه. این تغییر کاملاً سلیقه ایه و در مراحل اصلی پخت تفاوت زیادی ایجاد نمی کنه، فقط خورش رو مقوی تر و خوش بافت تر می کنه.

روش تهیه خورش لوبیا سبز در زودپز (روش چهارم)

خورش لوبیا سبز در زودپز هم مثل همون دستور معمولیه، فقط زمان پخت خیلی کمتر میشه و خورش سریع تر جا میفته. لوبیا رو بشورید، سر و رشته اش رو بگیرین و دو بند انگشت ببرین. گوشت رو خرد و آب اضافی ش رو بگیرین، پیاز رو با روغن طلایی نموده، گوشت و زردچوبه رو تفت بدین.

رب رو کمی تفت بدین، گوجه و لوبیا رو اضافه کنین، آب جوش و ادویه بریزین، در زودپز رو ببندین و 20 دقیقه روی حرارت میانه بپزین. آخر کار لیمو عمانی یا آبلیمو و نمک رو بریزین، چند دقیقه با حرارت ملایم جا بندازین و با برنج سرو کنین.

بیشتر بخوانید:

نکات مهم در طرز تهیه خورش لوبیا سبز

  • لوبیا سبز رو همواره تازه و ترد انتخاب کنید، چون لوبیای کهنه موقع پخت رنگ و بافت خوبی نداره و خورش رو کم اشتها می کنه.
  • برای اینکه گوشت بعد از پخت سفت نشه، همواره از آب جوش بهره ببرید و گوشت رو با حرارت ملایم و زمان کافی بپزید تا فیبرها آرام نرم بشن.
  • لوبیا سبز رو در مراحل سرانجامی پخت اضافه کنید یا حتماً مدت زمان تفت رو کوتاه نگه دارید تا بافتش له نشه و شکلش شیک بمونه.
  • غلظت خورش باید طوری باشه که آبش کمی کم و حالت نیمه غلیظ پیدا کنه، اما نه آن قدر که خشک بشه یا مواد به ته قابلمه بچسبه.
  • برای حفظ رنگ سبز لوبیا، می تونید قبل از تفت کوتاه، اون رو یک دقیقه داخل آب جوش بندازین و سریع داخل آب سرد بریزید تا شوک حرارتی رنگش رو قفل کنه.
  • اگر خورش رو زیاد هم بزنید، احتمال له شدن لوبیاها و شکستن گوشت تکه ای بیشتر میشه، پس ترکیب مواد رو فقط گهگاهی آرام مخلوط کنید.
  • مزۀ خورش رو در نیمه سرانجامی پخت تنظیم کنید، چون ادویه ها و ترشی ها بعد از چند دقیقه جوشیدن مزه اصلی شون رو آزاد می کنن و تعادل طعم بهتر معین میشه.
  • گوشت رو پیش از افزودن آب، کامل با پیاز و ادویه ها تفت بدید تا هم عطرش آزاد بشه و هم خورش مزۀ عمیق تری پیدا کنه.
  • بهتره خورش رو بعد از خاموش کردن حرارت 5 تا 10 دقیقه در قابلمه بسته نگه دارید تا مزه ها کامل با هم آمیخته بشن و موقع سرو خوش طعم تر باشه.

فوت و فن های خوشمزه شدن خورش لوبیا سبز با گوشت تکه ای

چرا لوبیا سبز در خورشت لوبیا سبز و گوشت خشک و سفت می گردد؟

اگر لوبیا سبز بیش از حد تفت داده گردد سفت و خشک می گردد، فقط باید در حدی تفت داده گردد که کمی از حالت خامی در بیاید.

چطور می تونید خورش لوبیا سبز رو پرملات تر و خوش رنگ تر درست کنید؟

برای پرملات و خوش رنگ شدن خورش، کنار رب گوجه چند قاشق آب گوجه تازه بریزین تا هم غلظت طبیعی تری داشته باشه و هم رنگ خورش گرم و مجذوب کننده بشه.

منبع: افق کوروش
انتشار: 13 مهر 1404 بروزرسانی: 13 مهر 1404 گردآورنده: picoro.ir شناسه مطلب: 2425

به "طرز تهیه خورش لوبیا سبز غلیظ و لعابدار با 11 نکته مهم و کلیدی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورش لوبیا سبز غلیظ و لعابدار با 11 نکته مهم و کلیدی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید