طرز تهیه آلبالو پلو مجلسی با مرغ یا گوشت

به گزارش مجله پیکورو، آلبالو پلو جزو غذاهای سنتی ایرانی است. آلبالو پلو مجلسی با مرغ یا گوشت سرو شده و در دستور اصلی و سنتی آن از آلبالوی تازه استفاده کنید.

طرز تهیه آلبالو پلو مجلسی با مرغ یا گوشت

آلبالو پلو

خبرنگاران | سرویس آشپزی - آلبالو پلو یکی از غذاهای بسیار خوشمزه ایرانی است که معمولا در مهمانی ها سرو می شود. طرز تهیه آلبالو پلو مجلسی نسبت به بسیاری از غذاهای تشریفاتی و مجلسی دیگر ساده بوده و در عین حال غذایی بسیار چشم نواز و پرطرفدار است. برای تهیه این غذا که طعمی ملس و رو به شیرین دارد می توانید در فصل تابستان از آلبالو تازه و در سایر فصول از مربا آلبالو و یا آلبالو فریزشده استفاده کنید. این غذا را می توانید بنا به ذائقه خود شیرین یا ملس یا آلبالو پلو بدون شکر و ترش تهیه نمایید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید.

آلبالو پلو به روش های مختلفی سرو می شود: آلبالو پلو با مرغ، آلبالو پلو با گوشت قلقلی و یا آلبالو پلو ساده که هر یک به نوبه خود خوشمزه و دلچسب است و انتخاب نوع آن به سلیقه خود شما بستگی دارد. جهت آشنایی با خواص آلبالو به لینک این مطلب مراجعه کنید.

آلبالو پلو با مرغ

مواد لازم
برنج3 پیمانه
آلبالویک کیلوگرم
مرغ (سینه یا ران)نیم کیلوگرم
پیاز1 عدد
زعفرانبه میزان لازم
خلال پسته و بادامبه میزان لازم
نمک، فلفل، زردچوبهبه میزان لازم
شکر300 گرم

طرز تهیه آلبالو پلو با مرغ

  1. برای تهیه آلبالو پلو با مرغ ابتدا برنج را به مدت 30 دقیقه در مقداری آب و نمک خیس می کنیم. سپس آن را در قابلمه پر از آب ریخته و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. برنج را کمی زنده آبکش کنید (یعنی وقتی دانه برنج را میان دو انگشت می فشارید اطراف برنج نرم و مغز آن کمی خام باشد.)
  2. هسته آلبالوها را گرفته و آن ها را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید.
  3. روی آلبالوها مقداری شکر بریزید و اجازه دهید حدود 10 دقیقه باهم بجوشند.
  4. آلبالوهای پخته شده را از صافی رد کنید و دوباره شربت آن را روی حرارت قرار دهید تا بازهم بجوشد و غلیظ تر شوند.
  5. مرغ را به روشی که قبلا برای تهیه زرشک پلو با مرغ آموزش داده ایم آماده کنید.
  6. اگر دوست دارید ته دیگ نان داشته باشید، کف قابلمه مقداری روغن بریزید و چند تکه نان لواش کف قابلمه بچینید.
  7. برنج آبکش شده و آلبالوهای پخته شده را به صورت لایه لایه روی هم بریزید و چند دقیقه حرارت را زیاد کنید تا برنج بخار بگیرد سپس دم کنی را روی قابلمه قرار داده و حرارت را کم کنید و صبر کنید تا برنج دم بکشد.
  8. در صورت تمایل می توانید یک تکه کره روی برنج در حال دم کشیدن قرار دهید.
  9. مقداری از برنج دم کشیده را در ظرفی ریخته و به آن زعفران اضافه کنید و برای تزیین کنار بگذارید.
  10. باقی آلبالو پلو را در ظرف سرو بکشید و با خلال پسته و بادام و برنج زعفرانی تزیین کنید و مرغ های آماده شده را روی آن بچینید.

آلبالو پلو با گوشت قلقلی یا کوفته ریزه

مواد لازم
برنج4 پیمانه
آلبالو1 کیلو گرم
شکر400 گرم
گوشت چرخ شده500 گرم
پیاز1 عدد
زعفرانبه میزان لازم
نمک و فلفلبه مقدار لازم

طرز تهیه آلبالو پلو با گوشت مانند دستور قبلی است با این تفاوت که به جای مرغ، برای کنار آن از گوشت قلقلی استفاده می کنیم.

طرز تهیه آلبالو پلو با گوشت قلقلی یا کوفته ریزه

  1. هسته آلبالوها را گرفته و روی آن ها شکر بپاشید و یکی، دو ساعتی صبر کنید تا آب بیندازد. بعد از این مدت، آلبالوها را داخل قابلمه لعابی، استیل یا پیرکس بریزید و روی حرارت قرار دهید. در این مرحله به هیچ وجه از قابلمه مسی استفاده نکنید زیرا آلبالوها و شربت آن سیاه می شود.
  2. در طول مدت جوشیدن، کف روی آلبالوها را بگیرید و اجازه دهید شربت آن غلیظ شود اما نه مثل مربا.
  3. آلبالوها را از صافی ردکرده و کنار بگذارید تا خنک شوند.
  4. برای درست کردن گوشت قلقلی یا کوفته ریزه، گوشت را همراه با پیاز چرخ کنید.
  5. به گوشت و پیاز مقداری نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کرده و کمی ورز دهید و آن ها را با دست به شکل کوفته های ریز درآورید.
  6. کوفته های گوشتی را داخل روغن داغ سرخ کنید.
  7. در این مرحله مقداری از شربت آلبالو را روی کوفته ها ریخته و درب تابه را ببندید تا با شربت پخته شوند. (این مرحله اختیاری است اما تاثیر خیلی خوبی در طعم گوشت ها دارد.)
  8. مانند روش قبلی برنج را از قبل خیس کرده و به همان ترتیب می جوشانیم و آبکش کرده، کنار می گذاریم.
  9. کف قابلمه مورد نظر مقداری روغن بریزید و در صورت تمایل چند تکه نان لواش کف آن بچینید تا ته دیگ نان داشته باشید.
  10. حالا برنج آبکش شده، آلبالوهای پخته شده و کوفته قلقلی ها را به صورت لایه لایه داخل قابلمه بریزید و درب آن را بگذارید تا دم بکشد.
  11. بهتر است برنج دم کشیده را بلافاصله بعد از خاموش کردن گاز سرو نکنید و اجازه دهید کمی بخار آن کم تر بشود زیرا در غیر این صورت؛ دانه های برنج می شکنند و له می شوند.
  12. از روی برنج دم کشیده مقداری برداشته و داخل ظرفی بریزید و با کمی زعفران مخلوط کنید و برای تزیین آلبالو پلو کنار بگذارید.
  13. آلبالو پلو را در ظرف سرو بکشید و با برنج زعفرانی و خلال پسته تزیین کنید.

نکته: مقدار شکر ذکرشده در اینجا اختیاری است. اگر غذای شیرین دوست دارید، مقدار آن را بیشتر و در صورتی که دوست ندارید شکر را از دستور حذف کنید.

منبع: setare.com
انتشار: 7 دی 1399 بروزرسانی: 7 دی 1399 گردآورنده: picoro.ir شناسه مطلب: 1324

به "طرز تهیه آلبالو پلو مجلسی با مرغ یا گوشت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آلبالو پلو مجلسی با مرغ یا گوشت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید