شورای سیاست گذاری صنعت چاپ ایجاد می گردد
به گزارش مجله پیکورو، خبرنگاران/خراسان رضوی معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از ایجاد شورای سیاست گذاری صنعت چاپ کشور زیر نظر این وزارتخانه طی روزهای آینده اطلاع داد.
یاسر احمدوند در بیست ویکمین همایش تجلیل از پیشکسوتان صنعت چاپ خراسان رضوی که شامگاه دوشنبه، 22 آذر ماه، در مشهد برگزار گردید، اظهار کرد: ضروری است در صنعت چاپ بازاریابی صورت گیرد تا این صنعت رشد کند. بر این اساس در چند روز آینده شورای سیاستگذاری صنعت چاپ در وزارت فرهنگ و ارشاد تشکیل و از متخصصان و افراد باتجربه صنعت چاپ در این شورا استفاده خواهد شد. بعلاوه باید سند تحول صنعت چاپ تدوین گردد. کارهایی در این راستا اجرا شده؛ لذا ضرورت دارد به سمتی پیش برویم که حال و روز صنعت چاپ عوض گردد.
وی ادامه داد: کمابیش با مسائل حوزه چاپ آشنا هستم و با جدیت معتقدم صنعت چاپ صنعت پر ظرفیتی برای آینده مالی کشور است. چاپ صنعتی راهبردی است و اینکه جز صنایع استراتژیک محسوب نشده، به کمبود مطالبات متولیان این حوزه و این صنعت تا به امروز نتوانسته به جایگاه واقعی خود برسد. اگر قرار است این صنعت رشد کند، باید همان اقتضائاتی که در جهان برای این صنعت دیده شده، در کشور ما نیز در نظر گرفته گردد؛ لذا باید به آموزش و پژوهش و استفاده از فناوری روز جهان توجه جدی کنیم تا صنعت چاپ توسعه پیدا کند.
احمدوند توضیح داد: بسیاری از ماشین های چاپ در کشور مربوط به دهه های قبل بوده و نه تنها ماشین ها بلکه شیوه کار آن نیز قدیمی است، به گونه ای که مقدار بهره وری در یک مجموعه چاپی بزرگ حدود 18 یا 19 درصد و در برترین حالت 25 درصد است اما بهره وری چنین مجموعه ای در کشور آلمان به 90 درصد می رسد.
وی با بیان اینکه صنعت چاپ در ایران با شرایط روز جهان فاصله زیادی دارد، اظهار داشت: این در حالی است که در سال های اخیر بسیاری از صنایع کشور از صنعت چاپ پیشی گرفته اند. بر این اساس نمی توان گفت مسائلی از قبیل تحریم مانع این رشد بوده است. توسعه نیافتن صنعت چاپ به این علت بوده که احساس احتیاج به رشد در این صنعت کمتر دیده شده است؛ لذا این احساس رشد در صنعت چاپ باید ایجاد گردد. با تمام توان و امکانات کوشش خواهیم کرد تا صنعت چاپ رشد روز افزون داشته باشه و ارتقا یابد.
صنعت چاپ در خراسان رضوی در حال بازسازی است
علی مغانی، رئیس اتحادیه چاپخانه داران خراسان رضوی نیز در این نشست بیان نمود: بیش از 80 درصد صنایع چاپ مشهد در شهرک صنعتی توس و شهرک چاپ و نشر مستقر شده است؛ لذا ساختمان نو نیز ماشین آلات نو می طلبد. البته با این شرایط افزیش قیمت ها نمی گردد برای خرید ماشین آلات با وام بازپرداخت پنج ساله اقدام کرد. به همین جهت درخواست شده تا تدبیری اندیشیده گردد و بازپرداخت این وام 10 ساله باشد. بعلاوه ضروری است مالیات مربوط به این صنعت به صورت عادلانه اخذ گردد.
وی با تأکید بر اینکه صنعت چاپ خراسان رضوی در حال بازسازی اساسی و بنیادی است، اضافه نمود: استان خراسان رضوی بیش از 700 واحد چاپ و بسته بندی و صنایع وابسته را تحت پوشش دارد که از این تعداد 386 واحد چاپ است. اتحادیه چاپ و بسته بندی خراسان رضوی تنها اتحادیه ای است که به صورت استانی اداره می گردد و در حال حاضر 21 شهرستان استان خراسان رضوی زیر نظر اتحادیه چاپ قرار گرفته است.
مغانی توضیح داد: صنایع وابسته هم چه در بخش صنایع سلولزی مانند دستمال کاغذی، دفترچه، ضایعات، مقوا سازی و... زیر مجموعه و زیر نظر اتحادیه صنعت چاپ است.
رئیس اتحادیه چاپخانه داران خراسان رضوی با اشاره به اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کماکان همگام با صنعت چاپ است و سعی ما بر این است مسائل صنعت چاپ را رفع کنیم، مطرح کرد: در سال های اخیر نظر متولیان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر این بوده که بخش سخت افزاری صنعت چاپ به وزارت صنعت، معدن و تجارت منتقل گردد و بخش نظارتی آن زیر نظر فرهنگ و ارشاد اسلامی باشد اما رویکرد مسئولان فرهنگ و ارشاد اسلامی این نیست که مدیریت صنعت چاپ کشور از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به وزارت صنعت، معدن و تجارت منتقل گردد و استدلال درست هم همین است.
وی اضافه نمود: در موضوع اعتبارات نیز با قولی که معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داد، با پیگیری که با سایر دستگاه ها انجام خواهند داد، این مسائل مرتفع خواهد شد. بعلاوه امید است در حوزه ساخت وساز در شهرک صنعتی توس اقدامات لازم برای توسعه این صنعت صورت گیرد.
منبع: خبرگزاری ایسنا