هشدار نسبت به شیوع بوتولسیم ، مصرف لبنیات غیرپاستوریزه ممنوع!
به گزارش مجله پیکورو، گروهی از شهروندان زنجانی در حدود یک ماه اخیر با استفاده از لبنیات آلوده به بیماری بوتولسیم مبتلا شده و در حال درمان هستند.

به گزارش خبرنگاران آنلاین، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان در گفت وگو با تسنیم اظهار کرد: این بیماری از 15 مرداد 99 با استفاده از مواد لبنی آلوده به سم باکتری بی هوازی در شهر زنجان افرادی را آلوده نموده است.
علیرضا آرمانی کیان اضافه نمود: بوتولیسم نوعی بیماری نادر اما بسیار جدی است که در اثر استفاده از مواد لبنی آلوده به باکتری های بی هوازی که سم بوتولینوم ایجاد می نماید سبب مسمومیت در فرد شده و در نهایت باعث ضعف عضلات و فلج عضلانی می گردد.
وی با بیان این که متاسفانه حدود 25 نفر در طول مدت فروش لبنیات آلوده از یک فروشگاه دچار بیماری بوتولیسم شده و در بیمارستان بستری هستند، گفت: اکنون هفت نفر در بیمارستان تحت درمان هستند و یک نفر از بیماران حال بسیار وخیمی داشته و در آی سی یو تحت درمان واقع شده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان اعلام کرد: توصیه ما به مردم استفاده لبنیات پاستوریزه است و خواهشمندیم از لبنیات غیراستاندارد به هیچ عنوان خریداری و استفاده نکنند.
وی اضافه نمود: جوشاندن کنسروهای صنعتی حداقل به مدت 10 دقیقه، تهیه کنسروهای خانگی در دمای 120 درجه به مدت نیم ساعت، پرهیز از غذاهایی که بوی نامطبوع دارند و پرهیز از مصرف کنسروهای با لبه بالا آمده و دندانه دار از جمله اقداماتی است که برای پیشگیری از مسمومیت باید رعایت گردد.
منبع: همشهری آنلاین