معافیت هتل ها از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده از سال 1400

به گزارش مجله پیکورو، گرچه موضوع تائید معافیت هتل های 1 تا 3 ستاره از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده توسط شورای نگهبان مطرح شده اما جمشید حمزه زاده، رئیس جامعه هتل داران کشور با اشاره به آن که این طرح از سال آینده اجرایی خواهد شد، گفت: هرچند سال گذشته (1398) بر اساس مصوبه مجلس این طرح تصویب شده بود اما جهت تائید به شورای نگهبان ارسال شده بود و با طی فرایند های قانونی و گذر زمان، بالاخره سال جاری (1399) شورای نگهبان مصوبه معافیت هتل های یک تا سه ستاره از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده را تایید کرد.

معافیت هتل ها از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده از سال 1400

او در پاسخ به این سئوال که آیا مسئولان باتوجه به شرایط موجود و شیوع کرونا که سبب بروز خسارت های فراوان به هتل ها و مجموعه های گردشگری شده است، درصدد تائید و تصویب این طرح برآمده اند، گفت: خیر چنین چیزی نیست بلکه این طرح بعد از گذشت زمان و طی فرایند های قانونی مورد تائید نهاده شد. در این میان دولت اجرا این طرح را به سال آینده (1400) موکول نموده است. درواقع می توان گفت، حتی دولت در شرایط موجود هم با هتل داران همکاری لازم را نداشت. این احتمال وجود دارد از فروردین سال آینده طرح معافیت هتل های یک تا سه ستاره از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده اجرایی گردد.

رئیس جامعه هتل داران کشور درخصوص چرایی عدم اجرایی شدن این طرح برای هتل های 4 و 5 ستاره گفت: در آن موقع نگاه بعضی از نمایندگان مجلس به هتل های 4 و 5 ستاره، در قالب فعالیت واحدهای لوکس بود که گفته می شد، امکان عدم دریافت مالیات از واحدهای لوکس وجود ندارد. اما اکنون درحال رایزنی با نمایندگان مجلس در کمیسیون مالی هستیم تا این معافیت را برای هتل های 4 و 5 ستاره نیز دریافت کنیم. نظر این نماینگان به این طرح مثبت است و با کلیات موافقند اما نیازمند برگزاری جلسات کارشناسی است.

حمزه زاده در پاسخ به سئوالی مبنی برآن که باتوجه به معافیت هتل های یک تا سه ستاره از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده آیا می توان امیدوار بود نرخ هتل ها کاهش یابد، گفت: بله قطعا 9 درصدی که از مسافر گرفته می شد، دیگر گرفته نمی گردد. ضمن آن که با توجه به شرایط موجود، هتل ها برای جذب مسافر بیش از 60 درصد تخفیف می دهند، با این وجود مسافر ندارند.

او درخصوص احتمال افزایش نرخ هتل ها که معمولا مهرماه هر سال اعمال می گردد نیز گفت: حتی اگر افزایش نرخ داشته باشیم، در شرایط موجود معنا نخواهد شد. البته ممکن است به لحاظ قانونی در حدود 15 تا 20 درصد افزایش نرخ در هتل ها را اعلام کنیم اما اعمال یا عدم اعمال آن منوط به تصمیم مدیران هتل ها خواهد بود که باتوجه به شرایط موجود، احتمال اعمال آن خیلی کم است. البته نباید فراموش کرد که هزینه هتل ها نیز بسیار بالاست.

حمزه زاده با اشاره به آن که شرایط هتل ها در شرایط شیوع ویروس کرونا، بهم ریخته و نامناسب است، از تعطیلی بسیاری از واحدهای اقامتی و هتل ها در سراسر کشور اطلاع داد و گفت: میانگین ضریب اشغال هتل های کشور زیر 5 درصد است و بسیاری از هتل ها یا تعطیل نموده اند یا در شرف تعطیلی هستند.

به گفته او، بیشترین تعطیلی هتل ها در استان خراسان رضوی رخ داده است چراکه به دلیل شیوع ویروس کرونا و تعطیلی حرم امام رضا(ع) و کاهش تعداد زائران، تعداد گردشگران این استان و به تبع آن تعداد مسافران هتل ها کاهش یافته است. می توان گفت از میان 220 هتل فعال در خراسان رضوی حدود 60 تا 70 درصد تعطیل نموده اند.

رئیس جامعه هتل داران کشور با اشاره به آن که علاوه بر شرایط موجود و خساراتی که شیوع ویروس کرونا متوجه هتل ها و مراکز اقامتی نموده است، این مراکز با چالش های دیگری نیز دست و پنجه نرم می نمایند، اظهار کرد: عظیم ترین دغدغه های ما یکی شرایط کارکنان و پرسنل هتل ها و تعدیل نیرو است و دیگری عدم کسب درآمد توسط هتل هاست. مسافر و درآمد نداریم درحالی که باید هزینه ها ازجمله حامل های انرژی و اقساط تسهیلات دریافتی را پرداخت کنیم. درعین حال باید بیمه و مالیات حقوق کارکنان بخش هایی مانند استخر، سالن همایش ها، رستوران ها و... که امکان فعالیت آنها در روزهای کرونایی وجود ندارد و عملا به هتل نمی آیند را پرداخت کنیم.

او ادامه داد: در شرایط موجود، امکان حفظ کارکنان هتل وجود ندارد. البته سازمان تامین اجتماعی نیز همکاری لازم را ندارد و با وجود نامه هایی که از سوی هتل ها برای تعدیل نیرو ارسال می گردد، پرداخت بیمه بیکاری را منوط به گذر زمان در حدود 5 تا 6 ماه برای آنالیز پرونده می دانند. به این معنا که حدود 4 ماه بعد وقت رسیدگی می دهد. دراین خصوص به کمیسیون مالی مجلس شکایت نموده ایم و خواهان توجه رییس سازمان تامین اجتماعی هستیم.

ایلنا نوشت، به گفته حمزه زاده حتی وزارت نیرو نیز در شرایط موجود به هتل ها توجه نمی کند و باوجود آنکه شرایط هتل ها برای پرداخت هزینه های حامل های انرژی مناسب نیست بازهم با تعویق پرداخت 20 تا 30 میلیونی هتل ها برای حامل های انرژی ازجمله برق، در صدد تعطیلی و پلمپ هتل اقدام می نمایند. در این میان استانداری نیز کاری از پیش نمی برد و ادارات مربوطه در بعضی مواقع حتی بدون ارائه اخطار درصدد تعطیلی هتل برمی آیند.

منبع: گردشبان
انتشار: 15 مهر 1399 بروزرسانی: 15 مهر 1399 گردآورنده: picoro.ir شناسه مطلب: 1154

به "معافیت هتل ها از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده از سال 1400" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "معافیت هتل ها از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده از سال 1400"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید