خاکی که حکم طلا را دارد!

به گزارش مجله پیکورو، این روزها انسانها در تلاشند تا برای اولین بار در پنجاه سال گذشته، گام به ماه بگذارند و آژانس های فضایی در سراسر جهان احتیاج مبرمی به خاک ماه دارند.

خاکی که حکم طلا را دارد!

به گزارش خبرآنلاین، شهر تائو در منطقه لانزاروته در جزایر قناری، یکی از جاذبه های جهانگردی اسپانیاست و آتشفشان تامیا در قلب این جزیره، یکی از مقاصد محبوب جهانگرد هاست. اما این روزها، مسافران تائو، تنها جهانگرد ها نیستند و تماشای این آتشفشان دیگر تنها جاذبه این منطقه به شمار نمی رود.

حالا دیگر خاک خاکستری رنگ تائو نیز هواداران زیادی پیدا نموده. این ماده خشک و صخره ای شکل، حالا نقش شگفت انگیزی در محقق کردن یکی از جاه طلبانه ترین کوشش های بشر در دهه های اخیر دارد و به انسان ها یاری می نماید تا به ماه برگردند.

تیمی از محققان اسپانیایی دریافته اند که ماده بازالت معدنی موجود در منطقه تائو، شباهت زیادی به نمونه های سنگی ماه دارد. نمونه های موجود از خاک ماه، چیزی است که خدمه آپولو 14 در سال 1971 از سطح ماه به کره زمین آورده بودند و دانشمندان با بهره گیری از این نمونه ها، دهه هاست در کوششند تا نمونه ای شبیه به خاک ماه را ساخته و از آن برای آزمایش سخت افزاری و تجربیات قبل از اعزام انسان ها به ماه بهره ببرند.

این نمونه خاک، LZS-1 نام دارد و جدیدترین نمونه از سنگپوش شبیه سازی شده ماه است که در کیفیت های متفاوتی وجود دارد و برای یاری به ناسا و دیگر آژانس های فضایی جهان برای آماده سازی هرچه بیشتر برای ماموریت هایشان به ماه، ساخته می گردد.

خاکی که از ماه به زمین آورده شد

در بین اولین خاک های شبیه سازی شده ماه، می توان از خاک شبیه سازی شده مینسوتا1 (MLS1) که در سال 1988 در دانشگاه مینسوتا و با بهره گیری از بازالت یافت شده در معدنی متروکه در دلوث مینسوتا ساخته شده بود نام برد. محققان دریافتند که سنگ های موجود در این معدن، شباهت های زیادی با ترکیب شیمیایی خاک گردآوری شده از منطقه دریای آسایش ماه که فضانوردان آپولو 11 از آنجا بازدید نموده بودند، دارد. منطقه ها تاریک و یا دریاهای ماه، از بازالت غنی از منیزیم و آهن پوشیده شده اند و منطقه ها مرتفع تر ماه از صخره هایی تشکیل شده که عمدتا از جنس کلسیم و آلومینیوم هستند.

آپولو در شش ماموریتش در ماه که بین سال های 1969 تا 1972 داشت، حدود 380 کیلوگرم خاک و صخره را از ماه به زمین آورد و از این نمونه های ارزشمند با دقت فراوانی محافظت می گردد.

جان گرونر، دانشمند فضایی در بخش تحقیقات و اکتشافات علوم نجومی در مرکز فضایی جانسون ناسا در هیوستون تگزاس در این رابطه گفته: این خاک و صخره های ارزشمند تنها برای تحقیقات علمی مهم مورد استفاده قرار می گیرند.

منبع: فرارو
انتشار: 12 اردیبهشت 1402 بروزرسانی: 12 اردیبهشت 1402 گردآورنده: picoro.ir شناسه مطلب: 2219

به "خاکی که حکم طلا را دارد!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خاکی که حکم طلا را دارد!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید