8 اتفاق مشهور تاریخی که دروغ از آب درآمدند

به گزارش مجله پیکورو، افراد گاهی حقیقت را فدای جذابیت ماجرا می نمایند. در این مطلب می خواهیم چند مورد از این رویدادها را بگوییم که دروغی بیش نیستند.

8 اتفاق مشهور تاریخی که دروغ از آب درآمدند

از وبلاگ پالوسوی دیدن فرمایید و کلی مقاله و خبر جالب مطالعه نمایید.

به گزارش خبرنگاران، بیشتر قسمت های تاریخ تا روزی که یک نفر بالاخره ماشین زمان را اختراع کند، برای ما یک راز باقی خواهد ماند. همه چیز را نمی دانیم، هنوز ماجراهای عجیبی هست که ما را به فکر وامی دارد. کمی یک کلاغ و چهل کلاغ می تواند ماجرا را جالب کند، به همین دلیل نباید لزوما هر چیزی را باور کنیم. در ادامه چند رویداد آورده شده که ریدرز دایجست ادعا نموده دروغی بیش نیستند.

1- وقتی رم در حال سوختن بود، نرون ویولن نمی زد

نرون مطمئناً در داستان سقوط آتشین رم بی تقصیر نیست ولی هنگام آتش سوزی بزرگ آن دوره ویولن نمی نواخت؛ چراکه وقتی آتش سوزی آغاز شد، نرون در شهر نبود. او در آنتیوم (آنتیسیوی امروز) بود و حدود 30 مایل با شهر فاصله داشت. ضمن این که در رم باستان وسیله ای مثل ویولن وجود خارجی نداشت. نرون موسیقیدان بود و وسیله ای مانند چنگ می نواخت که سیتارا cithara نامیده می شد. مطمئنا او سازی را نمی توانست بنوازد که در قرن یازدهم پدید آمد.

یک مورخ رومی ادعا نموده است که نرون هنگام سقوط افسانه ای تروا می دانست شهرش در حال سوختن است و با این حال آواز می خواند؛ اما هیچ گزارشی مبنی بر صحت این ادعا وجود ندارد.

2- مرگ سیاه کار موش ها نبود

مطالعات اخیر نشان داده اند که مقصر اصلی شیوع طاعون سیاه موش ها نبودند. به خاطر طاعون یک سوم جمعیت اروپا در قرن چهاردهم از بین رفتند. بنابراین وقت آن رسیده که مقصر اصلی را پیدا کنیم. دانشمندان دانشگاه اسلو آزمایشی انجام داده اند که در آن مسیرهای احتاقتصادی انتقال این بیماری همه گیر تعیین شده است. دانشمندان کشف نموده اند که انگل های حامل این بیماری در انسان ها بیشتر از موش ها وجود دارد. این یافته علمی نشان می دهد که عامل شیوع این بیماری انسان ها بودند.

3- نینا و پینتا نام های کشتی های کریستف کلمب نیست

وقتی صحبت از کلمب می گردد، تنها واقعیتی که در کتاب های تاریخ درست بیان شده، این است که وی در سال 1492 قایقرانی می کرد. او آمریکا را کشف نکرد و مردم هزاران سال پیش از آن در این قاره زندگی می کردند. او حتی اولین کاوشگر اروپایی نبود که توانست به آمریکای شاقتصادی برسد. خدمه وایکینگ ها در حدود هزار سال بعد از میلاد مسیح به کانادا سفر کردند. حتی اسامی سه کشتی تاریخی او نیز دقیق نیستند. در قرن پانزدهم، بیشتر کشتی های بادبانی به نام قدیسین نام گذاری می شدند، بنابراین سانتا ماریا واقعی است، اما نینا و پینتا احتمالا فقط نام مستعار ملوانان کشتی ها هستند.

4- مارتین لوتر روی در کلیسا بیانیه اعتراض آمیز نصب نکرد

مارتین لوتر از کلیسای کاتولیک ناراضی بود و اعتراض نامه 95 ماده ای او واقعی است. این اعتراض نامه بر درک مردم از کلیسای کاتولیک تاثیر بسزایی داشت، اما این وقایع به شکلی که می دانید نبوده است. هیچ مدرک تاریخی وجود ندارد که بگوید لوتر اعتراض نامه خود را روی در کلیسا نصب نموده باشد. این داستان 30 سال بعد از آن دوره (30 سال بعد از سال 1517) روایت شد.

آنچه ما به یقین می دانیم این است که وی بسیار مودبانه 95 ماده اعتراضی خود را به اسقف اعظم ارسال کرد و هرگز قصد نداشت در کلیسا انقلاب کند. لوتر کاتولیک مومن بود و از روحانیون می خواست که فساد در کلیسا را بپذیرند. حتی اگر او اعتراض نامه اش را روی در کلیسا نصب نموده باشد، آن عمل جسورانه ای نیست که مورخان می گویند؛ چراکه نصب بیانیه روی در کلیسا در آن موقع عادی بود.

5- هیچ وقت روی سر نیوتن سیب نیفتاد

دوست نیوتن، ویلیام استوکلی، در سال 1792 زندگینامه نیوتن را نوشت و برای اولین بار ماجرای سیب در آنجا بیان شد. او نوشته است که نیوتن در حال فکر کردن بود که یک سیب سقوط کرد و آن هنگام مفهوم جاذبه به ذهنش خطور کرد.

مورخان بر این باورند که او احتمالاً سقوط سیب را دیده و از این سقوط تعجب نموده است؛ اما هیچ کجا نیوتن نمی گوید که این ضربه به سر او زده شده است. سیب را به بزرگ ترین دروغ هایی که تاریخ ساخته است، اضافه کنید.

6- جادوگران سِیلِم (Salem) سوزانده نشدند

هیچ یک از جادوگران متهم در قرن هفدهم سرنوشتشان سوختن در آتش نبود. 19 نفر از کسانی که به جرم جادوگری دستگیر شده بودند در شهر مستعمره ای ماساچوست به دار آویخته شدند و نفر بیستم به ضرب گلوله کشته شد. چند جادوگر متهم دیگر نیز در زندان در انتظار محاکمه درگذشتند و هیچ سوزاندنی حداقل در سِیلِم در کار نبود. شایعه سوزاندن جادوگران به احتمال زیاد ناشی از تنشی بود که آن موقع در اروپا حاکم بود.

در قرن های پانزدهم تا هجدهم، موج ضد جادوگری در سراسر غرب اروپا و کشورهای اسکاندیناوی پدید آمده بود و موجب خشم مردم شده بود و بسیاری از جادوگران متهم در معرض خطر سوزاندن قرار داشتند. البته گاهی حقیقت عجیب تر از افسانه است.

7- ماری آنتوانت نگفت بگذارید کیک بخورند

ادعا شده که روزی روزگاری ملکه ماری آنتوانت به مردم فقیر و رعیت روستایی تحت حاکمیت خود چنین گفته است: اگر نان ندارند بگذارید کیک بخورند.؛ اما در واقع این جمله را اولین بار ژان ژاک روسو از زبان یک پادشاه نقل نموده است. در واقع این جمله نمی توانسته از زبان ماری آنتوانت بیرون بیاید زیرا در آن موقع وی کم سن و سال بوده و در اتریش زندگی می نموده است. بعضی دیگر نیز بر این باورند که وی این سخنان را بر زبان آورده اما قصد مسخره کردن و توهین به آنها را نداشته است. در آن دوران نانوایی ها موظف بودند بر طبق قانون در مواقع بحرانی قیمت نان را کاهش دهند. شاید هم منظور ماری آنتوانت همین موضوع بوده باشد.

8- ونسان ونگوگ گوشش را قطع نکرد

این هنرمند فقط قسمت پایین گوش چپ خود را برید و هیچ کس نمی داند دلیل این کار او چه بود. وی در آن موقع از افسردگی شدید رنج می برد. بعضی مورخان ادعا می نمایند که وی پس از دعوا با پاول گاگین دچار افسردگی شد. بعضی دیگر مدعی هستند که پس از این که فهمید برادرش نامزد نموده دچار تنش روانی شد؛ چراکه برادرش حامی اقتصادی و عاطفی او بود. با این حال، مسلم است که او تمام گوش خود را نبرید.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 6 بهمن 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: picoro.ir شناسه مطلب: 652

به "8 اتفاق مشهور تاریخی که دروغ از آب درآمدند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "8 اتفاق مشهور تاریخی که دروغ از آب درآمدند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید