جنگ تجاری بین آمریکا و چین سطح رشد اقتصاد جهانی را کاهش داده است
به گزارش مجله پیکورو، جنگ تجاری بین ایالات متحده و چین، رشد اقتصادی دنیا را به پایین ترین سطح خود پس از بحران اقتصادی سال 2008 رسانده است.
با تور چین سفری فراموش نشدنی را تجربه کنید.
به گزارش یورونیوز، سازمان همکاری و توسعه اقتصادی در گزارشی روز پنج شنبه 19 سپتامبر (29 شهریور) با تجدیدنظر در پیش بینی های قبلی خود، خاطرنشان کرد که اگر دولت ها همچنان به انفعال در رویارویی با این وضعیت ادامه دهند، کاهش رشد اقتصادی دنیا وارد مرحله ای جدید و پایدار از رشد ناچیز خواهد شد.
این سازمان پیش از این در اردیبهشت ماه پیش بینی نموده بود که اقتصادی دنیای در امسال (2019) با کاهش در مقایسه با گذشته، 3.2 درصد رشد خواهد داشت و این رشد در سال آینده (2020) به 3.4 درصد افزایش خواهد یافت.
اما در این گزارش اخیر، اعلام شد که وضعیت از زمان پیش بینی مورد اشاره رو به وخامت گذاشته است.
لورانس بون، کارشناس ارشد سازمان همکاری و توسعه اقتصادی در این باره می گوید: چیزی که در ابتدا به نظر می رسید اختلافات تجاری موقتی باشد در حال تبدیل شدن به وضعیت جدید و ثابت در روابط تجاری هستند.
خانم بون با اشاره به وارد شدن اقتصاد دنیای به مرحله ای جدید، اضافه کرد: دوران نظم تجارت دنیای گذشته است و ما در حال وارد شدن به دوران جدیدی از روابط تجاری با قطعیت کمتر، بیشتر دو جانبه و در بعضی مواقع جسورانه و قاطعانه هستیم.
به گفته کارشناس سازمان همکاری و توسعه اقتصادی، رشد تجارت که موتور احیای اقتصاد دنیای پس از بحران اقتصادی سال های 2008-2009 بود و در سال 2017 به 5 درصد رسیده بود، در حال نزول به زیر صفر درصد و وارد شدن به ناحیه منفی است.
به گفته این کارشناس سازمان همکاری و توسعه اقتصادی، رشد تجارت که عامل بهبودی وضعیت اقتصادی دنیا پس از بحران اقتصادی سال 2008-2009 در سال 2017 به 5 درصد رسیده بود، در حال وارد شدن به ناحیه منفی است.
در همین حال، اختلافات تجاری بر روی اطمینان کسب و کار تاثیر گذاشته و رشد سرمایه گذری را از 4 درصد در دو سال پیش به تنها 1 درصد کاهش داده است.
خانم بون خاطر نشان کرد که شواهدی حاکی از تاثیر اختلافات تجاری ایالات متحده و چین بر اقتصاد آمریکا وجود دارد. بعضی از صنایع کشاورزی در ایالات متحده رو به ورشکستگی هستند.
رشد بزرگترین اقتصاد دنیا یعنی ایالات متحده که طبق پیش بینی اردیبهشت ماه قرار بود در امسال میلادی به 2.8 درصد و در سال آینده 2.3 درصد برسد امسال در نهایت 2.4 درصد و سال آینده به 2.0 درصد خواهد بود.
رشد اقتصادی چین نیز به علت تنش تجاری با آمریکا دستخوش کاهش خواهد شد. سازمان همکاری و توسعه اقتصادی در اردیبهشت ماه پیش بینی نموده بود که این اقتصاد امسال 6.2 درصد و سال آینده 6.0 درصد رشد خواهد داشت. این ارقام در آخرین گزارش به ترتیب به 6.1 درصد و 5.7 درصد کاهش یافته اند.
این سازمان خاطرنشان کرد که اگر کاهش دو درصدی تقاضای داخلی در چین همچنان ادامه یابد، می تواند بر روی اقتصاد دنیای تاثیر ملموسی بگذارد.
اگر این وضعیت با بدتر شدن شرایط اقتصادی دنیای و عدم ثبات تجاری همراه گردد، رشد سالانه اقتصادی دنیای با کاهش 0.7 درصدی در دو سال اول روبرو خواهد بود.
برکسیت، اقتصاد بریتانیا و منطقه ارزی
در همین حال، وضعیت نامعلوم برکسیت بر روی اقتصاد بریتانیا تاثیرگذار است. اگر بریتانیا بتواند با توافق از اتحادیه اروپا خارج گردد، در سال 2019، یک درصد و در سال 2020 با 0.9 درصد رشد خواهد داشت. پیش از این در اردیبهشت ماه، این ارقام به ترتیب 1.2 درصد و 1.0 درصد پیش بینی شده بود.
اما اگر برکسیت بدون توافق صورت پذیرد، میزان رشد پیش بینی شده در سال 2020 با 2 درصد کاهش همراه خواهد شد.
منطقه یورو نیز از سناریوی خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا در امان نخواهد بود و پیش بینی می گردد فراوری ناخالص داخلی با کاهش نیم درصدی همراه گردد.
اقتصاد کشور آلمان، بزرگترین اقتصاد منطقه یورو نیز به علت رکود در فراوری خودرو در سه ماهه دوم و سوم امسال با کاهش همراه خواهد بود و بر روی رشد منطقه یورو تاثیر خواهد گذاشت.
منبع: همشهری آنلاین