تحلیل هنر فاطمیون مصر بر اساس آثار موجود در موزه ویکتوریا و آلبرت

به گزارش مجله پیکورو، طبایی عقدایی، مترجم و پژوهشگر به خبرنگاران گفت: تازه ترین کتاب من ترجمه هنر فاطمی: اشیای هنری فاطمیون مصر در موزه ویکتوریا و آلربرت نوشته پروفسور آنا کونتادینی استاد انستیتوی مطالعات شرقی و آفریقا دانشگاه لندن است که به زودی از سوی انتشارات پژوهشکده هنر فرهنگستان هنر در اختیار دانشجویان و علاقه مندان به هنر قرار می گیرد.

تحلیل هنر فاطمیون مصر بر اساس آثار موجود در موزه ویکتوریا و آلبرت

وی اضافه کرد: خانم کونتادینی که دکترای مطالعات شرقی دارد، در سالی به عنوان پژوهشگر وارد موسسه و موزه ویکتوریا و آلبرت لندن شده و پس از دو سال پژوهش این کتاب را تالیف و منتشر می نماید. موزه ویکتوریا و آلبرت بزرگترین موزه هنری دنیاست و در حدود دو و نیم میلیارد شی هنری در آن نگهداری می گردد. بخشی از این موزه به میراث به جای مانده از هنر دوره فاطمیون مصر در قرون دهم و یازدهم اختصاص دارد.

طبایی عقدایی ادامه داد: نویسنده در این کتاب با معرفی و تحلیل میراث هنری فاطمیون در موزه ویکتوریا و آلبرت کتاب خود را سامان می دهد. کتاب چهار فصل دارد. در فصلی از این کتاب به میراث بلورین پرداخته شده که این دست از آثار آنقدر گرانبها بودند که در خزانه سلطنتی فاطمیون مصر نگهداری می شدند که پس از فروپاشی این سلسله غارت شدند. سه فصل دیگر کتاب به منسوجات، اشیای هنری عاجی و چوبی و آثار فلزی اختصاص دارد.

این مترجم همچنین درباره رویکرد نویسنده به هنر دوره فاطمیون نیز گفت: آنا کونتادینی کار پژوهشی وسیعی روی هنر دوره فاطمیون انجام داده و از حیث تکنیک و فن و همچنین موتیف ها و نقش مایه ها آثار را تحلیل نموده است. تحلیل از نقش مایه ها و نقش برجسته های روی آثار به بحث درباره کیفیت ابداع و اقتباس هنری فاطمیون نیز رسیده است. او اقتباس فاطمیون از هنر ایران را نیز آنالیز می نماید.

درباره مترجم

داوود طبایی عقدایی دارای مدرک دکتری در رشته ادبیات فرانسه از دانشگاه مینه سوتای آمریکاست. او کار ترجمه را از حدود 26 سال پیش شروع کرد. نخستین ترجمه های او برای کمیسیون ملی یونسکو در ایران بود و قریب 15 سال به عنوان مترجم و ویراستار با این نهاد همکاری داشت.

از میان ترجمه های منتشر شده او می توان به این موارد اشاره نمود: نظریه های هنر در قرن بیستم نوشته جیمز ماتسن تامسون، شاهکارهای معماری آسیای میانه سده های چهاردهم و پانزدهم نوشته گالیناا. پوگاچنکووا، در جست وجوی آن دیگر: سیر و سلوک عرفانی گورجیف به روایت خودش نوشته گ.ی.گورجیف، هدایت بر ادبیات و فیلم نوشته رابرت استم و الکساندر رائنگو، زبان تصویری شاهنامه نوشته رابرت هیلن برد، مطالعات صفوی: گزیده مقالات همایش پاریس زیرنظر ژان کالمار، هنر و باستان شناسی کره نوشته جین پورتال، از گورکی تا گورکی نوشته آرکادی واکسبرگ و شاهکارهای هنر ایران در مجموعه های لهستان تادئوش مایدا و دیگران.

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 25 خرداد 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: picoro.ir شناسه مطلب: 162

به "تحلیل هنر فاطمیون مصر بر اساس آثار موجود در موزه ویکتوریا و آلبرت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تحلیل هنر فاطمیون مصر بر اساس آثار موجود در موزه ویکتوریا و آلبرت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید