ادعای آمریکا،چین شدت و سختی ویروس را پنهان نموده بود
به گزارش مجله پیکورو، همزمان با اتهام های مجدد وزیر خارجه آمریکا علیه پکن در خصوص نحوه شیوع کرونا، خبرگزاری آسوشیتد پرس گزارش داد، گزارشی را از وزارت امنیت داخلی آمریکا رویت نموده که حاکی است چین به منظور انباشت نیازمندی ها و تدارکات، شدت و سختی ویروس را پنهان نموده بود.
خبرگزاری آسوشیتد پرس گزارش داد، گزارش اطلاعاتی چهار صفحه ای را رویت نموده است که وزارت امنیت داخلی ایالات متحده تهیه نموده و در آن اظهار شده که دولت چین اوایل ماه ژانویه، عمدا شدت شیوع ویروس کرونا را پنهان کرد.
بر اساس این گزارش آسوشیتد پرس، این گزارش طبقه بندی محرمانه ندارد اما تنها برای استفاده رسمی تهیه شده است. تحلیل گران وزارت امنیت داخلی آمریکا مدعی هستند، پکن در حالی که دست به پنهان کاری زده بود، دست به افزایش واردات و کاهش صادرات نیازمندی های پزشکی زده است.
بنا بر این گزارش، چین در راستای این اقدامات محدودیت های صادراتی را انکار نموده و داده های تجاری خود را به تأخیر انداخته و یا در اطلاعات سردرگمی ایجاد نموده است.
اتهام دیگر این است که چین امکان انتقال ویروس از انسان به انسان را در بیشتر روزهای ماه ژانویه از سازمان دنیای بهداشت پنهان نگه داشته تا بتواند نیازمندی های درمانی و پزشکی خود را تأمین کند.
گزارش تحلیل گران وزارت امنیت داخلی آمریکا بر پایه احتمالات 95 درصدی است؛ بر این مبنا که عملکرد چین در صادرات و واردات، در بازه زمانی مذکور، شکل طبیعی نداشته است.
گزارش آسوشیتد پرس پس از آن است که شماری از نشریات غربی مدعی شدند نهادهای امنیتی پنج کشور انگلیسی زبان آمریکا، استرالیا، بریتانیا، کانادا و نیوزیلند در گزارشی محرمانه که بخش هایی از آن لو رفته، گفته اند: چین درباره مسری بودن کرونا دروغ گفته است.
طی روزهای گذشته بر حملات لفظی مقام های ارشد آمریکا، از جمله رئیس جمهوری این کشور علیه اقدامات چین و نحوه شیوع ویروس افزوده شده است. مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا گفته است، شواهد فراوانی هست که نشان می دهد موسسه ویروس شناسی ووهان منشأ کرونا بوده است.
حملات دولت آمریکا با واکنش های رسمی چین روبه رو شده است. از جمله لی یوچنگ، معاون وزیر خارجه چین، گفت: نمی گردد اول چین را متهم کرد، بعد دنبال به اصطلاح تحقیقات بین المللی برای جور کردن مدرک و سند بود.
روز یک شنبه خبرگزاری رسمی چین نیز در مقاله ای به اتهام های آمریکا تاخته و نوشت، اتهام ها به پکن، در حالی که شمار قربانیان کووید-19 در آمریکا رو به افزایش است، برای مصرف انتخاباتی در این کشور است.
در خود آمریکا هرچند چهره های مختلف به بیان انتقاد از چین پرداخته اند، اما مخالفان سیاسی رئیس جمهوری ایالات متحده نیز او را متهم نموده اند که قصد منحرف کردن انتقادهای داخلی از اقدامات خود را دارد. برای نمونه نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان، گفته ممنوعیت سفری از چین که ترامپ بارها آن را به عنوان یک اقدام اساسی ستوده، آن چنان کارایی نداشته و ده ها هزار نفر پس از آن از چین وارد آمریکا شده اند.
اتهامات و حملات لفظی روزهای گذشته و افزایش احتمالی تنش ها بین دو کشور، بر بازار سهام و بهای نفت نیز پیامدهایی داشته است. خبرگزاری رویترز گزارش داد، در حالی که ارزش دلار افزایش یافته، بهای نفت رو به کاهش بوده و بازارهای سهام نیز روندی نزولی داشته اند.،ایسنا
اخبار مربوط به ویروس کرونا در ایران و دنیا را اینجا بخوانید
منبع: ایران آنلاین