نکاتی درباره پرورش قارچ در خانه؛ سرمایه را هدر ندهید
به گزارش مجله پیکورو، این محصول را می توانید در خانه پرورش دهید ولی فکر نکنید کار راحتی است و بدون آگاهی لازم در این زمینه پیروز می شوید. علاوه بر مطالعه این گزارش احتیاج است که دوره های آموزشی مربوط را هم بگذرانید یا از تجربه شخصی کاردان بهره ببرید.
قارچ های خوراکی سه نوع رایج از جمله قارچ صدفی، دکمه ای و شیتاکه دارند. ضروری است بدانید، لذیذترین آنها قارچ دکمه ای است. خبرنگاران زندگی در ادامه به آنالیز سود مالی، نکات مهم و خطرات احتمالی پرورش قارچ دکمه ای می پردازد.
1. سود مالی
الف) هزینه های خرید کمپوست (بستری که قارچ در آن پرورش می یابد)، حمل و نقل و خاک برای مساحتی به وسعت 40 متر مربع حدود 4 میلیون تومان است.
ب) هزینه های نیروی انسانی برای راه اندازی، تخلیه کمپوست ها، ورود کمپوست های نو و خاکدهی حدود 800 تا یک میلیون و 200 هزار تومان است.
ج) هزینه های آب، برق و گاز را به طور میانگین حدود 350 تا 450 هزار تومان در نظر بگیرید.
د) 400 تا 600 هزار تومان را برای هزینه های پیش بینی نشده در نظر بگیرید.
ه) سود این کار به محصولاتی که برداشت می نماید بستگی دارد. برای مثال، برداشت از یک بستر 40 متری به طور میانه 4 میلیون تومان سود خالص دارد.
2. نکات مهم در پرورش قارچ
الف) برترین زمان برای پرورش قارچ، بین ماه های مهر تا آذر است؛ اما اگر شرایط دما و رطوبت را کنترل کنید در تمام فصول می توانید به پرورش قارچ بپردازید.
ب) هیچ نور مستقیمی نباید به قارچ تابیده گردد.
ج) دیوارها و کف را باید با سیمان یا پلاستیک های مخصوص عایق کنید. چون اگر گچ باشد در مقابل رطوبت موجود در هوا فرسایش پیدا می نماید.
د) در صورت نبود دستگاه رطوبت ساز، آب پاشی مرتب دیوارها و کف اتاق می تواند به ایجاد رطوبت لازم یاری کند.
در این باره بخوانید:
هرگز در خانه دیگران به این 9 مورد دست نزنید
اگر با دل درد از خواب بیدار می شوید باید این 8 مورد را انجام دهید
3. خطرات احتمالی: 2 مورد
الف) محل پرورش قارچ باید با فاصله از اتاق های زندگی شما باشد. برای مثال می توانید انباری، فضایی در پشت بام یا اتاقی که با فاصله از اتاق های زندگی شما قرار گرفته است را انتخاب کنید. این رعایت فاصله به دلیل باکتری ها، قارچ ها، نماتودها و حشراتی است که در هنگام پرورش قارچ در بستر این محصول ظاهر می شوند.
ب) برای ظهور کلاهک های قارچ، دما باید بین 16 تا 18 درجه سانتی گراد باشد و رطوبتی نزدیک به 85 درصد احتیاج است. این شرایط را می توانید با 2 دستگاه بخور خانگی (سرد و گرم) در محیطی به مساحت 40 متر مربع به وجود آورید. دقت کنید که اگر دما و رطوبت را نتوانید کنترل کنید ممکن است محصول از بین برود.
منبع: ایرنا زندگی