سرنوشت پروژه های مالی به اراده خارجی گره زده نمی گردد

به گزارش مجله پیکورو، رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: مذاکره انجام می گردد ولی سرنوشت پروژه های مالی به اراده خارجی گره زده نخواهد شد.

سرنوشت پروژه های مالی به اراده خارجی گره زده نمی گردد

به گزارش خبرنگاران به نقل از سازمان برنامه و بودجه سومین جلسه تبیین رویکرد های تدوین لایحه بودجه سال 1401 با حضور میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه و اعضای کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس برگزارشد، تا دیدگاه های دولت و مجلس برای اصلاح ساختار بودجه 1401 بهم نزدیک تر گردد.

مسعود میرکاظمی در این جلسه با تشریح شرایط اقتصادی کشور، اضافه کرد: در طول چهار دهه گذشته سرمایه گذاری های زیادی برای توسعه سخت افزاری و زیرساخت های کشور اجرا شده، اما در حال حاضر وضیعت شاخص های کلان کشور، ازجمله نرخ تورم؛ رشد اقتصادی و عایدی خانوار شرایط مناسبی ندارد.

معاون رئیس جمهور ادامه داد: کشور چاره ای جز تغییر ریل ندارد و این اصلاحات از ساختار بودجه 1401 شروع و در تدوین برنامه هفتم ادامه پیدا می نماید.

وی با بیان اینکه باید به سمت اثربخشی منابع محدود کشور حرکت کنیم؛ تاکید نمود: متاسفانه در برنامه ریزی ها به موضوع آمایش سرزمین توجه نشده، اما این مهم مبنای بودجه سال آینده خواهد بود؛ در حال حاضر توسعه به قدری نامتوزان است که علاوه بر بی عدالتی بین منطقه ها مختلف کشور حتی در میان شهر های استان هم این اختلافات به چشم می خورد.

میرکاظمی با بیان اینکه بودجه سال آینده بر دو محور رشد اقتصادی و افزایش بهره وری متمرکز خواهد بود؛ اضافه کرد: از رشد هشت درصد هدف گذاری شده سهم بخش کشاورزی به تفکیک استان و شهرستان تعیین شده است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه از وجود ردیف های بی شمار در بودجه سالیان گذشته انتقاد کرد و گفت: ایا امروز کسی جوابگوی شرایط موجود است؟ در بودجه سال آینده دستگاه ها و استان ها باید در برابر اختیاری که می گیرند جوابگو باشند.

معاون رئیس جمهور جذب سرمایه گذاری و استفاده از توانایی اقتصادی بخش خصوصی را هنر مدیران خلاق دانست و گفت: سال آینده برای هر استان صندوقی در نظر گرفته می گردد تا انگیزه لازم برای تجهیز استانی منابع هم ایجاد گردد.

میرکاظمی با تاکید بر اینکه دولت اقتصاد و معیشت مردم را به مذاکرات گره نخواهد زد، اضافه کرد: فعال اقتصادی نباید معطل بماند بلکه باید به سرمایه گذار از نظر ثبات اقتصادی اطمینان داده گردد.

وی توضیح داد: کسری بودجه و استفاده از پایه پولی خط قرمز سازمان برنامه و بودجه است، دولت میخواهد با انضباط اقتصادی بانک ها و کنترل هزینه ها نرخ تورم را کنترل کند کما اینکه دیدیم در این دو ماه این فرایند پیگیری و نتیجه کاهش تورمی نقطه ای مهرماه شد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه با تاکید بر حمایت از بخش کشاورزی گفت: با همراهی مجلس حمایت درست از کشاورز صورت خواهد گرفت تا تحول قابل توجهی در بخش کشاورزی رخ دهد.

در ادامه نشست عسگری رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی با بیان اینکه امنیت غذایی جزو اصلی ترین و اولویت دارترین مسایل امنیتی است؛ گفت: ظرفیت کشور ما از نگاه اقلیمی، شرایط خاک و تنوع محصولات ظرفیت منحصر به فردی است.

وی اضافه کرد: اگر از این ظرفیت ها در حوزه اشتغال فراوری و صادرات درست استفاده گردد. بخش کشاورزی صندلی خوبی در رشد اقتصادی کشور بدست خواهد آورد.

عسگری اضافه کرد: اگر فضای فراوری، مدیریت و اجرایی گردد حتما وابستگی به نفت کم می گردد.

وی بر لزوم تهیه نقشه راه در بخش کشاورزی تاکید نمود و گفت: مجلس شورای اسلامی و کمیسیون کشاورزی آمادگی تبادل اطلاعات دارد تا اگر در جایی قوانین کهنه وجود دارد آن را به روزرسانی کند تا اتفاقات خوبی در حوزه کشاورزی رخ دهد.

عسگری با اشاره به طرح امنیت غذایی گفت: طرحی در قالب امنیت غذایی در صحن مجلس ارائه شده و همه ایراداتی که مانع فراوری و صادرات می گردد احصا شده است.

ایزدپناه عضو کمیسیون کشاورزی نیز با استقبال از ایده های رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: اینکه قبل از بسته شدن بودجه نظرات کمیسیون گرفته می گردد ابتکار بسیار خوبی است.

وی ادامه داد: با توجه به بحث خشکسالی ها در کشور احتیاج است در حوزه آبخیزداری گام های مهمی در بودجه سال 1401 برداشته گردد.

نوروزی عضو دیگر کمیسیون کشاورزی با ارائه دیدگاه ها و نظرات خود درباره نحوه تدوین بودجه 1401 به اهمیت امنیت غذایی اشاره نمود و گفت: در جهت کاهش هزینه داشت، کاشت و برداشت توجه به جاده های بین مزارع بسیار مهم است که امیدوارم در بودجه 1401 و برنامه هفتم توسعه توجه ویژه ای به این موضوع گردد.

وی اضافه کرد: کشاورزی روستا ها باید به وسیله متخصصین حوزه کشاورزی تقویت گردد و اگر کمبود نیرویی در این زمینه وجود دارد می توان از ظرفیت نیرو های بازنشسته در این حوزه استفاده کرد.

محبی عضو کمیسیون کشاوری نیز با اشاره به مشکل چای کاران گفت: در بودجه سال های گذشته ردیف اعتباری تعیینی برای حل مشکل چای و کشاورزان دیده نشده است که این کار منجر به کاهش مقدار فراوری در کشور شده است. بنابر این گزارش در ابتدای نشست دکتر حسین زاده رئیس مرکز آمار با ارائه گزارشی درباره بخش کشاورزی گفت: با توجه به اینکه بخش کشاورزی تاثیر کمتری از تحریم های ظالمانه دارد عملاً در حفظ و پایداری رشد اقتصادی در طی سال های اخیر نقش ویژه ای ایفا نموده است.

وی اضافه کرد: برای تحقق رشد اقتصادی 8 درصدی در سال آینده سهم بخش کشاورزی برای تحقق این رشد 9/9درصد در نظر گرفته شده است.

وی با ارائه آماری در خصوص مسائل بخش کشاورزی گفت: گریزی از تغییر ریل بودجه ریزی وجود ندارد.

فروزان مهر معاون توسعه مدیریت، امور مجلس و استان ها نیز در این نشست به نقش استان ها در تدوین لایحه بودجه سال 1401 پرداخت و گفت: اتفاقی که در بودجه سال 1401 رخ خواهد داد ابتکار تازه و اقدام سازنده ای است که می تواند فاصله توسعه و عدم تعادل های منطقه ای در سراسر کشور را حل و فصل کند.

وی با بیان اینکه شاه بیت بخش نامه ابلاغی بودجه، به وسیله رئیس جمهور ارتقای نقش استان ها در تقسیم کار ملی بود؛ اضافه کرد: همانطور که میرکاظمی اشاره نمودند با توجه به شرایط موجود نظام بودجه ریزی احتیاجمند تغییر رویکرد است تا بتواند خروجی آن قابل لمس باشد.

وی با اشاره به اهمیت استفاده از ظرفیت استان ها در تحقق رشد اقتصادی گفت: راه برون رفت از شرایط موجود توجه ویژه به استان ها و منطقه ها است.

وی اضافه کرد: با همراهی مجلس می توان سبب ساز اتفاق خوبی در جهت تحقق شعار دولت سیزدهم یعنی عدالت محوری و عدالت سرزمینی شد.

بعلاوه در این نشست گزارش مرکز امور برنامه ریزی، نظارت و آمایش سرزمین قرائت و بر لزوم پیاده سازی آمایش سرزمین در بودجه تاکید و تعادل بخشی، عدالت در توزیع منابع و فرصت ها، توازن سازی بین منابع و مصارف، برطرف تعارض ها و برطرف محرومیت از اهداف اصلی آمایش سرزمینی عنوان شد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 13 آذر 1400 بروزرسانی: 13 آذر 1400 گردآورنده: picoro.ir شناسه مطلب: 1856

به "سرنوشت پروژه های مالی به اراده خارجی گره زده نمی گردد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سرنوشت پروژه های مالی به اراده خارجی گره زده نمی گردد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید