تور یونان ارزان: حقایق جالب درباره فیلیپی؛ یونان
به گزارش مجله پیکورو، فیلیپی در یونان، زمانی جواهری بود که امپراتوری های بسیاری، بر سر بدست آوردنش جنگ می کردند. امروزه ویرانه ای بیش از آن شهر پررونق باقی نمانده است.
سفر با تور یونان ارزان را از دست ندهید و از نزدیک با سرزمین اسطوره های باستانی آشنا شوید و شهرهای سانتورینی، آتن و میکونوس را ببینید.
فیلیپی شهری در شرق مقدونیه، در بخش ادونیس یا ادونیا، یونان بود که در سه امپراتوری روم، روم شرقی و عصر هلنیستی شکوفا شد. نام اصلی آن کرنیدس بود که پس از فتح شهر به دست فیلیپ دوم به نام فیلیپی تغییر یافت. این شهر فرازونشیب ها، امپراتوری ها و جنگ های بسیاری را دیده است، اما امروزه ویرانه ای بیش از آن باقی نمانده است. فیلیپی در لیست آثار جهانی یونسکو واقع شده است.
1. فیلیپی در سال های 359 و 360 پیش از میلاد به دست مستعمره نشینان تاسوس، با نام کرنیدس (Krenides) ساخته شد.
2. فیلیپ دوم مقدونی (پدر اسکندر مقدونی) در 356 پیش از میلاد، شهر را تسخیر کرد و نام آن را فیلیپی نهاد.
3. این شهر در نزدیکی دریای اژه و در دامنه کوه اوربلوس (orbelos) که امروزه به نام کوه لکانی (lekani) معروف است بنا شد.
4. علت فتح این شهر، تسلط بر معدن های طلای اطراف و ایجاد یک پادگان در راستا استراتژیک آن بود، زیرا این مکان راستا بین آمفیپولیس و کاوالا و بخش عظیمی از راستا سلطنتی را که از (غرب به شرق) مقدونیه عبور می کرد، تحت کنترل داشت.
5. فیلیپ دوم دورتادور منطقه را، برای مستعمره نشینان یک دژ نظامی بنا کرد، که به این ترتیب راستا بین باتلاق و کوه اوربلوس مسدود شد.
6. براساس گواهی تئوفراستوس (شاگرد ارسطو و افلاطون، و بنیان گذار گیاه شناسی)، فیلیپ دوم دستور داد تا حدی مرداب اطراف را خشک نمایند.
7. کشف معدن های طلا در نزدیکی شهر، به ثروت پادشاهی فیلیپ اضافه نمود و او در همان محل یک ضراب خانه تاسیس کرد.
8. فیلیپی در زمان پادشاهی فیلیپ پنجم به اوج انسجام خود رسید.
9. جمعیت فیلیپی در آن موقع 2000 نفر بود.
10. زمانی که رومی ها در جنگ سوم مقدونی (جنگی بین جمهوری روم و پرسئوس مقدونی)، دودمان آنتیگونی را نابود کردند، پادشاهی به چهار بخش تقسیم شد و بجای فیلیپی، آمفیپولیس مرکز مقدونیه شرقی شد. بجز دیوارها، تئاتر یونان باستان، ساختار بعضی خانه ها، و چند صومعه که به دلاوران (دلاور به جنگجویانی گفته می گردد که در یکی از دو سوی جنگ تروآ می جنگیدند) تقدیم شده بود، هیچ اطلاعات دیگری در این بازه زمانی در دسترس نیست. این یادمان (صومعه دلاوران) که در میدان مهم شهر واقع شده است، منزلگاه مقبره یکی از دلاوران مشهور است.
11. نام این شهر همراه با جنگ های داخلی روم دو بار وارد منابع تاریخی شد.
پس از اینکه آگوستوس در سال 30 پیش از میلاد به امپراتوری روم منسوب شد، کلنی را دوباره سازمان دهی، و ساکنین بیشتری را از ایتالیایی ها و گارد پرتورین وارد آن کرد. سپس نام آن را به Colonia Iulia Philippensis تغییر داد.
12. این شهر دیوارهای مقدونیه اش را حفظ کرد و نقشه کلی اش با ساخت یک فروم (مکان اجتماع بسیاری مهمی که اتفاق مهم و خاص در آن برگزار می شد) در نزدیکی میدان شهر تغییر یافت.
13. این شهر براساس قوانین شهری، و به وسیله دو افسر ارتش، که مستقیم از طرف روم منصوب می شدند، اداره می شد.
14. این کلنی همچنان خود را به معدن هایش وابسته می دانست؛ معدن هایی که ثروت هنگفتی را برای شهر فراهم نموده بود. این ثروت را از یادبودهای بسیاری که در این شهر کوچک قرار داده بودند، می شد تشخیص داد. این یادبودها را در دو طرف تراس جاده اصلی، و نقاط بسیاری از راستا بین پادشاهی کلودیوس تا پادشاهی آنتونیوس پیوس قرار داده بودند. آن ها توانستند تئاتر شهر را برای بازی های رومی توسعه دهند.
15. سنگ نبشته های لاتین بسیاری گواهی بر این ثروت هستند.
16. در عهد نو (بخشی از کتاب مقدس مسیحیان) آمده است که پولوس (مبلغ مسیحی) در سال 49 یا 50 بعد از میلاد از این شهر تماشا کرد و جامعه خود را در آن بنیان نهاد. در کتاب اعمال رسولان آمده است که او تبلیغ خود را در خاک اروپا، از این شهر شروع کرد.
17. مسیحیت در فیلیپی در سال 160 پس از میلاد توسعه یافت.
18. اولین کلیسای شهر ساختمان کوچکی است که احتمالا پیش از آن یک عبادتگاه کوچک بوده است.
19. بازیلیکای پولوس، که آن را می توان از حکاکی های روی موزائیک پیاده رویش تشخیص داد، در سال 343 ساخته شد.
20. در قرن های پنج و شش، رونق شهر را به پولوس نسبت می دادند.
21. بین قرن چهار تا قرن شش، هفت کلیسای دیگر در فیلیپی ساخته شد که از لحاظ میزان و زیبایی با ساختمان های سالونیک و قسطنطنیه رقابت می کردند.
22. کلیسای جامعی که در اواخر قرن پنج، جایگاه بازیلیمای پولوس را گرفت، به صورت هشت ضلعی ساخته شد که باز هم با کلیساهای قسطنطنیه رقابت می کرد.
23. در همین عصر دژ نظامی شهر بازسازی شد تا در برابر بی ثباتی روزافزون بالکان مقاوم باشد.
24. در سال 473، شهر به دست آستروگوت ها محاصره شد و چون نتوانستند آن را بگیرند، روستاهای اطرفش را به آتش کشیدند.
25. حمله های اسلوها در اواخر قرن ششم که کشاورزی مقدونیه را به کلی ویران کرد، و طاعون سال 547 ضرر بسیار بزرگی را به فیلیپی وارد کردند. زلزله سال 619 تیر خلاصی بود که شهر پس از آن هرگز سرپا نشد.
26. در قرن هفتم فعالیت های اندکی در شهر صورت گرفت، اما دیگر چیزی جز یک روستا از فیلیپی باقی نمانده بود.
27. امپراتوری روم شرقی یک پایگاه در فیلیپی ساخت، اما در سال 838 شهر به دست بلغاری ها افتاد. از آنجا که این شهر از لحاظ استراتژیک بسیار خاص بود، روم شرقی به این فکر افتاد که دوباره آن را پس بگیرد. آن ها پس از کشمکش های فراوان پیروز به بازپسگیری فیلیپی شدند و دوباره رونق به شهر بازگشت.
28. یک جغرافی دان عرب به نام شریف ادریسی در سال 1150، این شهر را مرکز تجارت معرفی نموده بود.
29. فیلیپی در تاریخ نامعلومی خالی از سکنه شد (احتمالا به خاطر دست به دست شدن بین امپراتوری های مختلف طی جنگ های بسیار).
30. یک جهانگرد فرانسوی به نام پیر بلون (Pierre Belon) زمانی که در قرن 16 از این ویرانه عبور می کرد، می دید که ترک ها از آن سنگ استخراج می نمایند.
31. نخستین توصیف های معماری از این شهر در سال های 1856 و 1861 صورت گرفت.
32. اولین حفاری این منطقه در تابستان سال 1914 صورت گرفت که با جنگ جهانی اول تداخل پیدا کرد، اما این حفاری در سال 1920 دوباره از سر گرفته شد و تا 1937 ادامه داشت.
33. در طی این مدت تئاتر یونانی، فوروم، صومعه های A و B، حمام ها و دیوارها حفاری شده بودند.
34. پس از جنگ جهانی دوم، باستان شناسان یونانی باز به این منطقه برگشتند.
35. طی حفاری های بین 1958 تا 1978 اقامتگاه اسقف و کلیسای هشت ضلعی، اقامتگاه های خصوصی بزرگ، یک صومعه نو نزدیک موزه، و دو صومعه دیگر نزدیک شهر مردگان (گورستان بزرگ) در شرق شهر پیدا شد.
36. فیلیپی در سال 2016 در لیست میراث جهانی یونسکو نهاده شد.
منبع: کجارو / en.wikipedia.org