ووشو؛ نماد وحدت در سیستان و بلوچستان، شیبک: تا سال 90 خبرى از ووشو در استان نبود

به گزارش مجله پیکورو، ووشوى سیستان و بلوچستان همواره زنگ تفریح دیگر استان ها بود اما امروز از این استان به عنوان یکى از مدعیان ووشوى کشور یاد می گردد.

ووشو؛ نماد وحدت در سیستان و بلوچستان، شیبک: تا سال 90 خبرى از ووشو در استان نبود

به گزارش خبرگزارى خبرنگاران، ووشوى سیستان و بلوچستان پیش از این همواره زنگ تفریح دیگر استان ها بود اما اکنون از این استان به عنوان یکى از مدعیان ووشوى کشور یاد می گردد.

با روی کار آمدن شیبک، به یکباره نام این استان در محافل ورزش کشور پیچیده شد و اکنون این منطقه محروم یکى از پرچمداران ووشوى کشور است.

پیش از این بانوان ووشوکار سیستان و بلوچستانى صندلیی در ووشوى کشور نداشتند، هیچ گونه مدالى در بخش پسران و دختران کسب نشده بود و افتخارى در سطوح ملى دیده نمى شد اما امروز این استان به یُمن کوشش هاى شبانه روزى دست اندرکاران هیئت صاحب کرسى در کشور است.

رقابت هاى ووشو غرب آسیا به عنوان یکى از بزرگترین رویدادهاى ووشوى قاره کهن با حضور 12 کشور در سال 93 به میزبانى شهر زاهدان برگزار گردید که تحولى شگرف را در ورزش منطقه ایجاد کرد و نام این استان را در ووشوى کشور مطرح ساخت.

جام صلح و دوستی در دو بخش بانوان و آقایان که در سال 93 استارت آن زده شد طى سال هاى 96 و 97 با حضور بیش از 7 کشور همسایه به میزبانى زاهدان برگزار گردید و از این جام به عنوان تنها مسابقات رسمی که بانوان ووشوکار ایران در آن نقش آفرینی می نمایند یاد مى گردد.

سیستان و بلوچستان بارها میزبان مسابقات ووشو قهرمانی کشور در رده هاى سنى مختلف نیز بوده است که این موضوع نشان از پتانسیل بالای استان در امر میزبانى است.

تیم ووشو استان سیستان و بلوچستان به عنوان نماینده جمهورى اسلامى ایران در سال 94 به تورنمنت بین المللی روسیه اعزام و در سال 95 در مسابقات بین المللی لاهور به میزبانى کشور پاکستان حاضر شد و با کسب مقام نخست این پیکارها از کیان ووشوى کشور دفاع کرد.

این روزها هیئت ووشوى سیستان و بلوچستان به عنوان پرکارترین رشته هاى ورزشى منطقه جنوب شرق کشور مطرح است و از حضور در لیگ هاى مختلف اعم از برتر و جوانان در دو بخش آقایان و بانوان مى توان به عنوان نقطه اى روشن و مبرهن در توسعه ووشو در آن استان نام برد.

سه مرحله قهرمانى در لیگ جوانان کشور (جام مردان فردا)، عنوان سومى در لیگ دسته یک ووشو باشگاه هاى کشور و صندلی سوم در لیگ ووشو بانوان بر عملکرد درخشان هیئت ووشو سیستان و بلوچستان صحه مى گذارد.

عباس شیبک علاوه بر اینکه ریاست هیئت ووشو استان را بر عهده دارد به عنوان عضو کمیته فنی فدراسیون و مربی تیم ملی ووشو دانشجویان و تیم ملی جوانان کشور فعالیت مى کند و هم اکنون به عنوان دانشجو در رشته دکتراى مدیریت ورزش نیز در حال تحصیل است.

عباس شیبک رئیس هیئت ووشو سیستان و بلوچستان در گفت وگو با خبرنگار خبرنگاران گفت: در اقدامى شبانه روزى و کوشش همه اعضاى هیئت، کادر فنى و ورزشکاران، 12 نفر از ووشوکاران این استان در سال 98 به اردوهاى تیم ملى دعوت شدند.

وى اضافه نمود: علیرضا ریگى در رقابت هاى ووشو جوانان 2017 آسیا به میزبانى کره جنوبى و پیکارهاى ووشو 2018 دانشجویان دنیا در ماکائو توانست مدال طلاى این دو رویداد را به دست آورد و که موجب شادى مردم خطه سیستان و بلوچستان شد و به همین دلیل نیز یاسین شهرکى در مسابقات دنیاى 2018 که به میزبانى کشور برزیل برگزار گردید مدال برنز گرفت و در کوشش هستیم این روند رو به رشد ادامه یابد تا ووشوکاران این استان هم سهمى در کسب افتخار براى کشور داشته باشند.

رئیس هیئت ووشو سیستان و بلوچستان به حضور بانوان این استان در عرصه هاى بین المللى اشاره نمود و گفت: بانوان ووشوکار این استان نیز در میادین بین الملى فعالند که مى توان در این بین به حضور سرکار خانم زینب عباسی داور بین المللی ووشو که در مسابقات قهرمانى 2017 آسیا به عنوان داور وسط نقش بسزای را ایفا کرد اشاره داشت.

شیبک توضیح داد: این استان تا سال 89 فقط داراى سه داور و چهار مربی بود اما به یُمن کوشش هاى گسترده همکارانم در هیئت هم اکنون دارای بیش از 200 داور کارت دار و 130 مربی رسمی فدراسیونى است.

وى با بیان اینکه از 21 شهرستان استان 17 شهرستان دارای رئیس هیئت هستند، عنوان داشت: بانوان نقش بسزایى را در هیئت هاى شهرستانى ما ایفا مى نمایند و رؤساى هیئت هاى دلگان و بمپور را بانوان این استان اداره مى نمایند که این موضوع خود نشان از قابلیت و نقش آفرینی بانوان در سیستان و بلوچستان است.

رئیس هیأت ووشو سیستان و بلوچستان اضافه نمود: تا سال 89 ووشوکاران سازمان یافته استان 221 نفر بودند اما هم اکنون بیش از 3000 ووشوکار در بیش از 100 سالن ورزشى در حال فعالیت هستند.

شیبک اضافه نمود: ووشوى سیستان و بلوچستان به عنوان نماد وحدت توانسته نقش بسزایى را در این استان ایفا نماید چراکه جوانان شیعه و سنى با همدلى و برادرى به دور از اختلافات مذهبى در کنار یکدیگر در حال فعالیت هستد.

مربى تیم ملى ووشو جوانان کشور از یونس شهرکى در وزن منهاى 45 کیلوگرم به عنوان نفر اعزامى تیم ملى به رقابت هاى آسیایى پیش رو نام برد و اعلام کرد: امیدوارم این ملى پوش بتواند پرچم مقدس ایران اسلامى را در برونئى به اهتزاز در آورد و موجب شادى ملت عزیز ایران و مردم سلحشور سیستان و بلوچستان گردد.

وى ادامه داد: هیئت ووشوى استان تا به حال هفت شهید را تقدیم ایران عزیز کرده و تمامى مسابقات ما اعم از استانى و کشورى به یاد این شهدا برگزار مى گردد.

رئیس هیئت ووشو سیستان و بلوچستان در انتها از حمایت دکتر مهدى على نژاد رئیس فدراسیون ووشو به دلیل همراهى هاى گسترده با این هیئت تقدیر و تشکر کرد.

منبع: خبرگزاری تسنیم
انتشار: 18 شهریور 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: picoro.ir شناسه مطلب: 269

به "ووشو؛ نماد وحدت در سیستان و بلوچستان، شیبک: تا سال 90 خبرى از ووشو در استان نبود" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ووشو؛ نماد وحدت در سیستان و بلوچستان، شیبک: تا سال 90 خبرى از ووشو در استان نبود"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید